• Κοινωνία

    Δεύτερο «μυστήριο» δυστύχημα ξεκληρίζει την οικογένεια Μαυρίκου: Η μάνα και ο αδελφός του οι δύο νεκροί του αυτοκινήτου στη Δραπετσώνα

    • NewsRoom


    Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Λιμενικό μετά την ενημέρωση για πτώση αυτοκινήτου στην περιοχή του Νέου Μώλου.

    Νεκροί βρέθηκαν από άνδρες του Λιμενικού ένας άνδρας και μια γυναίκα, μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο έπεσε στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

    Όπως έγινε γνωστό, οι δύο σοροί ανήκουν στη μητέρα και τον αδελφό του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μαυρίκου, που είχε σκοτωθεί το 2016 στην Αττική οδό, όταν το πολυτελές του αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

    Μάνα και γιος επέβαιναν στο αυτοκίνητο το οποίο έπεσε κάτω από άγνωστες συνθήκες στη θάλασσα στην περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας. Οι σοροί που ανασύρθηκαν από βατραχανθρώπους του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.

    Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κι έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως πήγαινε με πάνω από 100 χλμ την ώρα.

    Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.

    Το αυτοκίνητο που επέβαιναν η μητέρα και ο αδελφός

     

    Το αυτοκίνητο που επέβαιναν η μητέρα και ο αδελφός

     

    Στην περιοχή που εκτυλίχθηκε το δράμα βρέθηκε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για ολοκλήρωση του δράματος και περιέγραψε πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για τη μητέρα και τον γιο της, που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία εντάθηκαν μετά το θάνατο του δημοσιογράφου και σ’ αυτά προστέθηκαν και τα οικονομικά προβλήματα.

    Όπως αποκάλυψε στο protothema.gr ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ο αδελφός του δημοσιογράφου που είχε απανθρακωθεί τον Ιούνιο του 2016 μέσα στην Porche  που οδηγούσε στην Αττική οδό, ο αδελφός του ήταν βαρέως ψυχικά πάσχων με πρόβλημα σχεδόν εκ γενετής.

    Το πρόβλημα του αδελφού του, μάλιστα, ήταν αυτό που είχε κάνει τον Παναγιώτη Μαυρίκο να αποδεχθεί τη θέση του προέδρου στο Ψυχιατρείο, επί θητείας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας.

    Μετά τον «απροσδόκητο» και «περίεργο» όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Κούγιας θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου το 2016, επήλθε και η οικονομική κατάρρευση της οικογένειας. Η περιουσία της οικογένειας ήταν ακίνητα με μεγάλα βάρη και οι τίτλοι των εφημερίδων, αλλά η υπέργηρη μητέρα του δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα.

    Ο κ. Κούγιας, ακόμα,  αποκάλυψε ότι η χήρα και τα παιδιά του Παναγιώτη Μαυρίκου ζουν απομονωμένοι στο Βόλο.

    Ακούστε τι είπε ο Αλέξης Κούγιας για τον Παναγιώτη Μαυρίκο 

    Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου
    Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου

    Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

    Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν δημοσιογράφος και – αμφιλεγόμενος – εκδότης πληθώρας εντύπων. Το όνομα του πρόσφατα είχε εμπλακεί στο λεγόμενο κύκλωμα των εκβιαστών. Εκτός από τις εκδοτικές του ανησυχίες ο Μαυρίκος φαίνεται ότι είχε και πολιτικές αφού τον Μάρτιο του 2015 προχώρησε στην ίδρυση ενός κόμματος το οποίο ονόμασε ως «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα».

    Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων. Μαζί με τον Τάκη Μουσσά και τον Χρήστο Φράγκο εμφανίζονται ως οι πρωταγωνιστές ενός κυκλώματος με μεγάλη επιρροή σε έντυπα αλλά και ιστοσελίδες, τις οποίες και συντόνιζαν, για να μπορούν να εκβιάζουν επιχειρηματίες, τράπεζες ΔΕΚΟ και πολιτικά πρόσωπα με δήθεν «αποκαλύψεις» και δυσφημιστικά άρθρα ώστε να αποκομίζουν χρήματα ως διαφημίσεις.

    Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε ύστερα από την καταγγελία της τότε επικεφαλής  του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλίας Κάτζου, η οποία εκβιάστηκε και απειλήθηκε για να δώσει διαφημίσεις στην εν λόγω ομάδα. Μετά τη σύλληψή τους ήρθαν στη δημοσιότητα σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, αλλά και προσωπικά για τους Παναγιώτη Μαυρίκο και Τάκη Μουσσά.

    Ο Παναγιώτης Μαυρίκος έγινε εκδότης πολλών εφημερίδων. Η εκδοτική δραστηριότητά του ξεκίνησε ενώ ακόμη ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Αν και τα έντυπα του πουλούσαν ελάχιστα φύλλα λάμβανε σημαντικά χρηματικά ποσά μέσω κρατικής διαφήμισης και σταδιακά έφτασε να εκδίδει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες «Ακρόπολη», «24 Ώρες», «Μεσημβρινή», «Ελληνικός Βορράς», «Αθλητική Ημέρα» και «Επικαιρότητα».

     

     

    Ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε στην Αττική Οδό, όταν το αυτοκίνητό του, μια Porsche Cayenne, τυλίχτηκε μυστηριωδώς στις φλόγες, χωρίς να υπάρξει κάποια σύγκρουση. Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», που κατηγορείται για το κύκλωμα εκβιαστών, δεν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό του και εντοπίστηκε απανθρακωμένος από τους άνδρες της πυροσβεστικής.

    Η σύζυγός του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναγνώρισε τη σορό του από τα τιμαλφή που φορούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει εφόσον υπάρχουν αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης με DNA ενώ αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στην Αττική Οδό που οδήγησε στην ανάφλεξη του οχήματος. Ωστόσο ήδη πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντός του φέρονται να κάνουν λόγο για δολοφονία.

    Φωτογραφίες από το σημείο



    ΣΧΟΛΙΑ