• Κοινωνία

    Οικογένεια Μαυρίκου: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το δυστύχημα- «Το είπε και το έκανε»

    • NewsRoom


    Μια νέα μαρτυρία ρίχνει περισσότερο φως στην υπόθεση του χθεσινού τροχαίου δυστυχήματος, που είχαν η μητέρα και ο αδελφός του Παναγιώτη Μαυρίκου, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

    Ο φύλακας του Νέου Μώλου Δραπετσώνας, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, δίνοντας λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο το όχημα με τους δύο επιβάτες βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας στην περιοχή της Δραπετσώνας.

    Όπως αποκάλυψε ο 53χρονος φύλακας, είδε το όχημα να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το νερό.

     «Το παράθυρο του οδηγού ήταν μισάνοιχτο», είπε στη συνέχεια ο εργαζόμενος του Μώλου, ο οποίος έφτασε πρώτος στο σημείο και κάλεσε αμέσως βοήθεια.

    Εν συνεχεία, όπως περιέγραψε, μετά την πτώση του αυτοκινήτου και πριν εκείνο βουλιάξει, ο φύλακας πλησίασε το όχημα και προσπάθησε να μιλήσει στη μητέρα, η οποία όμως φαινόταν να μην έχει επαφή με το περιβάλλον και δεν του απαντούσε τίποτα. Σύμφωνα με όσα είπε ο 53χρονος, λίγο πριν το όχημα βυθιστεί εντελώς, η Σοφία Μαυρίκου έκλεισε εντελώς το παράθυρο του οδηγού και άφησε ανοικτό μόνο το ένα από τα πίσω. Από εκεί κατάφερε να βγει το ένα από τα σκυλιά της.

    Τραγική φιγούρα η αδελφή της Σοφίας Μαυρίκου, η οποία έκανε μια αινιγματική δήλωση προς τους δημοσιογράφους. «Το πε και το κανε… Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω…», δήλωσε, λίγη ώρα μετά τον θάνατο της αδελφής της.

    Σε συμπληρωματικές δηλώσεις προχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αποκάλυψε ότι μητέρα και γιος αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και οικονομικά προβλήματα. «Η μάνα και ο αδερφός, που έχει ψυχολογικά από μικρός, δεν είχαν καθόλου χρήματα το τελευταίο διάστημα, είχαν μόνο στήριγμα τον Παναγιώτη Μαυρίκο, χρήματα δεν είχαν καθόλου, μου ζητούσε βοήθεια, το τελευταίο διάστημα μου έλεγε ότι δεν μπορεί και θα αυτοκτονήσει», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.



    ΣΧΟΛΙΑ