• Σεισμοί

    Το «ευχαριστώ» της Hurriyet στους άνδρες της Ελληνικής ΕΜΑΚ

    • NewsRoom


    Σε μια δημοσίευση έτσι όπως δε μας συνηθίζει προχώρησε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

    Με πρωτοσέλιδο τίτλο «EFHARISTO POLI FILE» και μία φωτογραφία δύο διασωστών (ενός Τούρκου και ενός Έλληνα) να αγκαλιάζονται, η Hyrriyet ευχαριστεί την Ελλάδα για τη συνδρομή και τη βοήθεια προς τις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός των 7,8 ρίχτερ.

    Ο εφημερίδα αναφέρεται στην υποδοχή που δέχθηκαν οι άνδρες της ελληνικής ομάδας διάσωσης  ΕΜΑΚ κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, λέγοντας: «Τους υποδέχθηκαν σαν ήρωες».

    Ενώ έκανε εκτενέστερη αναφορά στο έργο της ΕΜΑΚ στην Τουρκία, στους επικεφαλής της Ομάδας και όσα διαδραματίστηκαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Το δημοσίευμα προβάλλει επίσης τη δήλωση του επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ στα ΜΜΕ, Δημήτρη Ρούσσου ο οποίος ανέφερε: «Ό,τι κάνουμε για τη χώρα μας, το ίδιο κάναμε και για την Τουρκία».

    Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Hurriyet
    Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Hurriyet

    Κριτική στον Ερντογάν

    Την ίδια ώρα στην Τουρκία υπάρχουν και επικριτικά δημοσιεύματα για τον Ερντογάν, γεγονός που μάλλον ενισχύει την άποψη όσων εκτιμούν πως οι εκλογές στη γείτονα χώρα ενδεχομένως να καθυστερήσουν και να μη γίνουν στις 14 Μαϊου, όπως είχε ανακοινωθεί.

    Η εφημερίδα Cumuriyet αναφέρει: «31 χιλιάδες νεκροί, ούτε μια παραίτηση», αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν όπου παρά την καταστροφή, δεν παραιτήθηκε ακόμη κανένας υπουργός.

    Επίσης, η εφημερίδα Sozcu αναφέρει: «Αποτύχαμε γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε γερανός δίχως την εντολή του Ερντογάν» και παραθέτει δηλώσεις πολιτικών που λένε «πήγα εκεί με εντολή του Ερντογάν», «έκανα αυτό με εντολή του Ερντογάν».

    Διαβάστε επίσης:

    Σεισμός στην Τουρκία: Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί 198 ώρες μετά

    Τουρκικό προξενείο: Ευχαριστώ στην Ελληνική Ομάδας Διάσωσης για τη βοήθεια στους σεισμούς

    Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ν. Δένδιας είναι ο πρώτος ΥΠΕΞ χώρας της ΕΕ στις σεισμόπληκτες περιοχές, λέει η Rai



    ΣΧΟΛΙΑ