• Πολιτική

    Προκλητικό δημοσίευμα της Hürriyet: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεπέρασε τα όρια»

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

    Η Hürriyet κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «ξεπέρασε τα όρια» και έκανε λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις Μητσοτάκη για την Τουρκία».

    «Η Τουρκία είναι για άλλη μια φορά στην ατζέντα της γειτονικής Ελλάδας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες στοχοποιεί συνεχώς με σκανδαλώδεις δηλώσεις του την Τουρκία, έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο την Άγκυρα» σημειώνει το δημοσίευμα.

    Πηγή: hurriyet.com

    Παράλληλα, στο δημοσίευμα αναφέρεται:

    «Μιλώντας σε πρόγραμμα που παρακολούθησε στο London School of Economics Greek Observatory, ο Μητσοτάκης έκανε επίσης μια σκανδαλώδη δήλωση για την Τουρκία. Ερωτηθείς εάν η Τουρκία και ο Ερντογάν είναι συμβατοί με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε ως εξής:

    “Είναι σαφές για μένα ότι οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – όχι μόνο της Ελλάδας – με την Τουρκία έχουν γίνει πολύ πιο περίπλοκες τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία προωθεί μια ατζέντα αναθεωρητισμού και αντανακλά παλιομοδίτικες αυτοκρατορικές φιλοδοξίες που προκαλούν προβλήματα σε όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας”».

    Τέλος, η Hurriyet επισημαίνει πως η ένταση με την Ελλάδα «χτύπησε» κόκκινο, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό κογκρέσο, τον περασμένο Μάϊο, για μη έγκριση πώλησης αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα χαρακώματα της Βουλής – Τα μεγάλα πολιτικά ντέρμπι μέχρι το τέλος της χρονιάς

    Άρθρο παρέμβαση: Κύριε Πρωθυπουργέ ξεκαθαρίστε το τοπίο – Όταν «μυρίζουν εκλογές», το κράτος παραλύει



    ΣΧΟΛΙΑ