• Κοινωνία

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια από τις φωτιές

    • NewsRoom


    Δεκάδες εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει και αυτό το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες εν μέσω καύσωνα.

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσαμ κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς υπάρχουν περισσότερα από 30 ενεργά πύρινα μέτωπα.

    Παράλληλα, η πολιτεία έχει να αντιμετωπίσει κυλιόμενα μπλακ άουτ, αλλά και τη νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

    Ο πρωτοφανής καύσωνας που πλήττει την Καλιφόρνια, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, οι πυρκαγιές ξέσπασαν λόγω κεραυνών.

    «Αναπτύσσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να διατηρήσουμε ασφαλείς τις κοινότητες, καθώς η Καλιφόρνια δίνει μάχη με τις πυρκαγιές σ’ ολόκληρη την Πολιτεία στη διάρκεια αυτών των ακραίων συνθηκών», δήλωσε ο Νιούσαμ.

    «Η Καλιφόρνια κι οι ομοσπονδιακές και τοπικές Αρχές συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση και παραμένουν άγρυπνες ενόψει των συνεχιζόμενων επικίνδυνων καιρικών συνθηκών», πρόσθεσε.

    Ο κυβερνήτης κινητοποίησε και τις δυνάμεις της εθνοφρουράς της Καλιφόρνια για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης , αλλά και την ανακούφιση των πληγέντων, ενώ στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας οι κομητείες του Μοντερέι, της Νεβάδα και της Νάπα κάλεσαν χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες μπροστά στον κίνδυνο της πύρινης λαίλαπας.



    ΣΧΟΛΙΑ