• Κοινωνία

    Ρέντη: Αυτή είναι η ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό – Χαροπαλεύει στην εντατική

    • NewsRoom

    Η ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό


    O αστυνομικός που δέχθηκε χτύπημα με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

    Την ίδια στιγμή έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για όσα έγιναν έξω από το κλειστό του βόλει, που έχουν προκαλέσει τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, αυτοί που πετούσαν φωτοβολίδες εκτιμά η αστυνομία ότι είναι τουλάχιστον 3 άτομα. Έτσι λαμβάνονται αποτυπώματα μήπως ταυτιστούν με κάποια υπολείμματα του όπλου που κρατούσαν οι δράστες. Θεωρείται πιθανό να ασκηθεί δίωξη και στους τρεις, γιατί είναι πολύ δύσκολο στην προκειμένη περίπτωση να διαπιστωθεί ποιος από τους τρεις πέτυχε στον αστυνομικό. Μάλιστα μπορεί και ο δράστης ο ίδιος να μην γνωρίζει ότι πέτυχε τον αστυνομικό.

    Η φωτογραφία με τη ναυτική φωτοβολίδα που έπληξε τον αστυνομικό δείχνει ότι είναι γεμάτη αίματα καθώς τον χτύπησε στο μηρό. Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατασταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων βρέθηκε και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.  Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στην περιοχή του Ρέντη. Αν και υπήρχε φύλαξη, κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων εμφανίστηκαν μπροστά στους αστυνομικούς και έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια. Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώθηκε στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.

    Αμέσως μετά το περιστατικό αναπτύχθηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το δημοτικό γυμναστήριο, επέτρεψαν την έξοδο μόνο σε γυναίκες και ανήλικα και γονείς οι οποίοι ήταν εμφανές ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια και στη συνέχεια έγιναν 424 προσαγωγές στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

     

     

     

    Στο LIVE NEWS μίλησε ο συνάδελφός του.

    «Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετή αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 154 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γκάστρι κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα».

    Διαβάστε επίσης:

    Τραυματισμός αστυνομικού: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αύριο στο Μαξίμου για την οπαδική βία
    Ομοσπονδία Αστυνομικών: Καλεί την κυβέρνηση να διακόψει άμεσα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα



    ΣΧΟΛΙΑ