• Κοινωνία

    Ψευτογιατρός: Συστηνόταν και ως πιλότος-Άλλαζε όνομα για να μην τον βρουν… οι Τούρκοι

    Δίκη ψευτογιατρού: Συστηνόταν και ως πιλότος-Άλλαζε όνομα για να μην τον βρουν...οι Τούρκοι

    Ψευτογιατρός-Dr Kontos


    Εκτός από χιλιάδες ευρώ, ο ψευτογιατρός που δικάζεται στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας φέρεται να αποσκοπούσε από τα θύματα του μέχρι και…κάρτες SΙM.

    Ο σημερινός μάρτυρας δεν ήταν ασθενής του. Όπως κατέθεσε του έδωσε 200.000 για να αγοράσει μια μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής.

    Σε εκείνον συστήθηκε ως πιλότος, πάντα όμως με το ίδιο όνομα: “Κόντος”

    «Όταν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο», κατέθεσε ο μάρτυρας, «πήγα να τον επισκεφθώ αλλά Κόντος δεν υπήρχε στο νοσοκομείο. Μου είπαν ότι εκεί νοσηλεύεται ένας Κοντοστάθης. Τον ρώτησα για την αλλαγή του ονόματος του και μου είπε ότι είχε γίνει κάτι με τον Ερντογάν και τους Τούρκους και έπρεπε να αλλάξει το όνομά του για να μην τον βρουν οι Τούρκοι. Κι όταν εκτός από τις 200.000 ευρώ που του είχα δώσει, μου ζήτησε κάρτες SIM για να τα δώσουμε σε γεροντάκια στο Άγιο Όρος, μου είπε ότι θα κρατήσει αυτός τη μία κάρτα για να μπορεί να επικοινωνεί χωρίς να τον βρίσκουν οι Τούρκοι».

    Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος, ο ψευτογιατρός, τον έπεισε να αγοράσει μια μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής έναντι 200.000 ευρώ, με διπλάσιο κέρδος:

    «Του έδωσα στο χέρι μετρητά 100.000 ευρώ και στη συνέχεια, ύστερα από πίεση, άλλα 90.000 ευρώ σε μετρητά. Στην τράπεζα σε λογαριασμό του κατέθεσα άλλες 5.300 ευρώ.

    Είχε περάσει ενάμιση χρόνος και ακόμα περίμενα. Του ζητούσα τα χρήματα και άρχισε να αραιώνει τις επαφές: Μια μου έλεγε ότι ήταν στη Ρόδο, μία στην Κύπρο, μία στο Ισραήλ.

    Προσπαθούσα να πάρω τα χρήματά μου πίσω. Μου επέστρεψε 30.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα έχασα. Ήμουν χάλια οικονομικά. Το 2020 έμαθα από τα κανάλια γιατί κατηγορείται.

    Όλοι όσοι τον γνωρίζαμε στην Παιανία χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Πού να το φανταστούμε; Ζούσε ανάμεσά μας, όλοι για πιλότο τον ξέραμε».

    Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο γιος καρκινοπαθούς, ο οποίος απεβίωσε, ακολουθώντας τη θεραπεία του «ψευτογιατρού».

    Το θύμα, δικαστικός υπάλληλος, πλήρωσε 39.000 ευρώ για βότανα και αποστάγματα, όπως κατέθεσε ο γιος του:

    «Ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ, τον έβλεπα που έλιωνε. Όταν ένας άνθρωπος επί τέσσερις μήνες έχει πυρετό κάθε ημέρα καταλαβαίνετε ότι βασανίζεται. Μέχρι και την τελευταία στιγμή μας έδινε ελπίδες για ίαση του ασθενούς. Ερχόταν ο Κοντοστάθης και μου έλεγε «μη χάνεις την ελπίδα, μη φοβού».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ