Κοινωνία

Δίκη ψευτογιατρού: Κατέθεσε η μητέρα του 14χρονου θύματος του Dr. Kontos

Δίκη ψευτογιατρού: Κατέθεσε η μητέρα του 14χρονου θύματος του Dr. Kontos

ΜΟΚ


Σόκαρε η κατάθεση της μητέρας της 14χρονης Δέσποινας. Είναι το 2ο ανήλικο παιδί, θύμα του ψευτογιατρού που δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Ο όγκος του παιδιού μου στο κεφάλι γινόταν μεγαλύτερος κι εκείνος μας έλεγε ” ο όγκος διαλύεται, δεν είναι όπως το βλέπετε». Η ομιλία του παιδιού μου άλλαζε και μας απαντούσε “Μη φοβού, όλα θα ξεπεραστούν”. Του έλεγα ότι το παιδί δεν περπατάει. Μου έλεγε “μη φοβού παρενέργειες”»

Κλαίγοντας η μητέρα της 14χρονης περιέγραψε στο δικαστήριο τις εφιαλτικές ώρες του παιδιού της στα χέρια του υποτιθέμενου διάσημου ογκολόγου:

«Μόνο συγγνώμη μπορώ να πω στο παιδί μου. Ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ελπίζω κι εσείς να μην γίνετε έρμαια στα χέρια του.

Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας. Η θυσία του παιδιού μας απέτρεψε τουλάχιστον άλλους ανθρώπους από το να οδηγηθούν στο θάνατο».

Η μητέρα και ο πατέρας της Δέσποινας πείστηκαν τόσο πολύ από τις υποσχέσεις του ψευτογιατρού που σταμάτησαν κάθε θεραπεία στο παιδί τους:

«Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 μας είπε ότι η θεραπεία είναι έτοιμη. Αρχικά ήταν να μας δει σε νοσοκομείο αλλά μετά πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι θα έρθει σπίτι.

Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο μεγάλος γιατρός ερχόταν στο σπίτι, αλλά μας είπε ότι δεν ήθελε να τον δουν άλλοι γιατροί γιατί εκείνος επέλεγε 10 ασθενείς το χρόνο, κι εκείνοι θα ήθελαν τη θεραπεία για τους ασθενείς τους.

Ήταν ένα πρόγραμμα πολύπλοκο. Το παιδί όλη την ημέρα έπρεπε να παίρνει φάρμακα και βιταμίνες. Έπρεπε το πρωί να παίρνει 13 βιταμίνες και άλλες 20 μέσα στην ημέρα.

Το παιδί δυσκολευόταν να τα πάρει όλα αυτά. Δεν μπορούσε να τα καταπιεί. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα να αναπροσαρμόσει την αγωγή. Μου είπε “αν θέλετε να την καμαρώνετε νυφούλα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά”. Όταν το παιδιά είχε ναυτίες και τάση για εμετό και τον έπαιρνα τηλέφωνο μου έλεγε ότι έβγαινε από το χειρουργείο».

Οι γονείς εμπιστεύτηκαν ακόμα περισσότερο τον ψευτογιατρό όταν το παιδί τους έδειξε να πηγαίνει καλύτερα:

«Αρχές Σεπτεμβρίου το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι θέλει να πάει στο δωμάτιο του να ακούσει μουσική. Ήταν χαρούμενο, ζωντανό. Μου λέει εκείνος, “ορίστε επιβεβαιώνεται η θεραπεία”.

Τον Οκτώβριο μας έκλεισε ραντεβού στο Ιατροπολις γιατί είχε καλό μαγνητικό τομογράφο. Μας έστειλε να βρούμε τον γιατρό κ. Ζ.. Εκεί ο σύζυγος μου αναζητά τον γιατρό, του λέει ότι ερχόμαστε από τον γιατρό Κόντο κι εκείνος ανταποκρίθηκε κανονικά.

Μας είπε ότι χρειάζεται παραπεμπτικό. Μας έστειλε σε ένα ιατρείο να πάρουμε. Ο κ. Ζ. είπε στον σύζυγο μου ότι ο κ. Κόντος είναι εξαιρετικός γιατρός και είχε βοηθήσει τη μητέρα του.

Η εμπιστοσύνη μας εδραιώθηκε μόλις μάθαμε ότι και ένας γιατρός του εμπιστεύτηκε δικό του άνθρωπο».

Όπως κατέθεσε η μητέρα του θύματος ο ψευτογιατρός τους είπε πως ο όγκος υποχωρεί. Κι όταν η μικρή ασθενής τον ρώτησε εάν θα γίνει καλά εκείνος της απάντησε: «Έχω την ευθύνη της ζωής σου. Αν συνεχίσεις να κανείς καλά τη θεραπεία την άνοιξη θα πηγαίνεις για μπάνιο με τις φίλες σου».

Οι γονείς βλέποντας εξετάσεις του παιδιού ότι ο όγκος είχε γίνει μεγαλύτερος.

«Τον πήρε ο σύζυγός μου και το ανέφερε και εκείνος απάντησε ότι ο όγκος διαλύεται και δεν είναι όπως το βλέπουμε».

19.500 ευρώ πλήρωσε η οικογένεια στον “doctor Conto “.

Τον Ιανουάριο του 2017 η μητέρα παρατήρησε αλλαγή στην ομιλία του παιδιού της: «Όλα θα ξεπεραστούν. Μη φοβού, μου έλεγε συνεχώς. Το παιδί πάει καλύτερα», κατέθεσε η μάρτυρας, που συνέχισε να πιστεύει στο θαύμα παρά τα όσα έλεγαν γιατροί από τη Γερμανία για υποτροπή.

«Εκείνος επέμενε πως το παιδί πηγαίνει καλύτερα και πως οι γιατροί αυτοί δεν είναι ερευνητές και είναι άπειροι. Ο σύζυγος μου έλαβε τηλεφώνημα λίγες ημέρες αργότερα από άλλο γιατρό στον οποίο θα έστελνε ο Κόντος τις εξετάσεις, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα πάνε καλά.

Έφτασε το τέρας να δίνει 4 lasix χάπια την ημέρα. Το χάπι είναι διουρητικό. Με έβαζε να μετράω πόσες φορές πάει τουαλέτα. Του έλεγα ότι το παιδί δεν περπατάει. Μου έλεγε “μη φοβού παρενέργειες είναι”. Επέμενε ότι καταστρέψαμε τον όγκο. Τον ψάχναμε να έρθει να τη δει και μας έλεγε ότι χειρουργεί στο εξωτερικό. Υπολόγιζε ότι θα πεθάνει. Σου λέει θα καθυστερήσω θα πεθάνει».

Όπως εξήγησε η μάρτυρας, το παιδί είχε φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει.

«Ήρθε με c130 από την Κω στο Αγλαΐα Κυριακού σε τραγική κατάσταση. Βλέπει τη μαγνητική άλλος γιατρός και λέει “υπάρχει ένας τεράστιος όγκος”. Του απάντησα ότι ο γιατρός μας λέει ότι εξαφανίστηκε ο όγκος. Μίλησαν μεταξύ τους και ο γιατρός του νοσοκομείου μας είπε στο τηλέφωνο “Σας παρακαλώ κύριε έχουμε άλλη άποψη”.

Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πίστευα ότι είναι γιατρός που λέει ψέματα για μια δήθεν θεραπεία. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι καν γιατρός. Από εκείνη τη στιγμή σταματώ να τον πιστεύω, ενώ ο σύζυγος μου θεωρούσε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν συνεργάζονταν με το γιατρό. Έπειτα από δυο ημέρες ο Κόντος παραδέχθηκε ότι υπήρχε ο όγκος».

Η μάρτυρας εξήγησε πως μόλις κατάλαβαν τι είχε συμβεί, αποφάσισαν με το σύζυγο της να τον τιμωρήσουν.

«Ήρθε από την Ιταλία λέγοντας ότι έχει σκευάσματα που του έδωσαν στο Βατικανό. Τα πέταξα στα σκουπίδια αλλά δεν αντέδρασα για να μην εξαφανιστεί. Προσπάθησε να μας πείσει να πάρουμε από εκεί το παιδί και να το πάμε άλλου και να μην ακούμε “τους αστέρες του Αγλαΐα Κυριακού”. Εμείς φυσικά δεν ακολουθήσαμε τις συμβουλές του. Το παιδί πάλεψε μέχρι τον Μάιο. Πέρασε τρία σηπτικά σοκ. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με δικηγόρο και μας είπε να τον κρατάμε σε επαφή», κατέθεσε η μάρτυρας.

Η μικρή Δέσποινα έφυγε από τη ζωή το Σεπτέμβριο του 2017.

Διαβάστε επίσης:ΣΧΟΛΙΑ