Κοινωνία

Δίκη ψευτογιατρού: Συγκλονιστική κατάθεση από μάρτυρα – Τους απέσπασε €52.000 για δήθεν θεραπεία

Δίκη ψευτογιατρού: Μητέρα θύματος επιχείρησε να λιντσάρει τον Dr Konto - «Αλήτη, μου έφαγες το κορίτσι μου» - ψευτογιατρός


Ακόμα μία συγκλονιστική κατάθεση στη δίκη του ψευτογιατρού από μάρτυρα που πίστεψε ότι τα σκευάσματα με τα αποστάγματα θα έκαναν καλά την ανήλικη κόρη και τη σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, κυρίως καρκινοπαθών, άκουσε ανέκφραστος το κατηγορώ του μάρτυρα, ο οποίος μάλιστα καταθέτοντας έβγαλε από την τσέπη του 2 μπουκαλάκια με τα αποστάγματα που έδινε ο κατηγορούμενος στη σύζυγό και το παιδί του και του είπε οργισμένος: «Αυτά να τα πιεις εσύ».

Όπως κατέθεσε, ο «ψευτογιατρός» υποσχέθηκε πλήρη ίαση για τις καρκινοπαθείς σύζυγο και κόρη, εισπράττοντας σε μετρητά ή επιταγές συνολικά 52.000 ευρώ.

Οι δύο γυναίκες σταμάτησαν την δήθεν θεραπεία όταν συνελήφθη ο κατηγορούμενος.

Όπως κατέθεσε το καλοκαίρι του 2017, με τη σύζυγο και την κόρη του επισκέφθηκαν τον «ψευτογιατρό» σε μοναστήρι στο Πήλιο για την ασθένεια του παιδιού του:

«Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας. Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε ‘μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια’.

Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική στο παιδί η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν ‘άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας’».

«Στις 29-12-2017 συναντηθήκαμε σε ιδιωτική κλινική όπου του έδωσα 11.800 σε επιταγές για τη θεραπεία. Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος την διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα.

Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδο για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε ‘Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός’. Πάντα επικαλούνταν τα θεία.

Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ».

Τον Δεκέμβρη του 2018 διαγνώστηκε και η σύζυγος του με καρκίνο στο έντερο.

«Πήρε τηλέφωνο και το είπε στον ‘ψευτογιατρό’ και εκείνος της έλεγε ‘μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα’», κατέθεσε ο μάρτυρας και συνέχισε:

«Εμείς τελικά αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες.

Τελικά, εμείς αποφασίσαμε να ακούσουμε τον ‘ψευτογιατρό’.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ.

Πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγά-σιγά, ωστόσο, χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας.

Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσουμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του ‘ψευτογιατρού’ σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη ψευτογιατρού: Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την δράση του

Δίκη ψευτογιατρού: Η κόρη τους αισθανόταν «επίλεκτη» που την ανέλαβε με 60.000 ευρώ, κατέθεσαν οι γονείς της 35χρονης

Ξανά προφυλακιστέος ο ψευτογιατρός για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους €10 εκατ.ΣΧΟΛΙΑ