• Κοινωνία

    Προσφυγές στο ΣτΕ για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και των θαλάσσιων δραστηριοτήτων


    Ακόμα δύο πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν ως παράνομα και αντισυνταγματικά, τα μέτρα για τον κοροναϊό.

    Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και των θαλάσσιων δραστηριοτήτων αφορούν οι νέες προσφυγές, με τους αιτούντες να υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η ατομική τους ελευθερία.

    Μία γυναίκα είναι η προσφεύγουσα που ζητά να ακυρωθεί ο περιορισμός στην κυκλοφορία των πολιτών κι ένας άνδρας, κάτοικος σε νησί, αυτός που στρέφεται κατά της απόφασης του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής με την οποία απαγορεύθηκαν οι θαλάσσιες δραστηριότητες, η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία.

    Ο πολίτης υποστηρίζει ότι η απαγόρευση είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος, όπως είναι αυτές για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος), για τους περιορισμούς στα ατομικά δικαιώματα (άρθρο 25 του Συντάγματος), κ.λπ.

    Ακόμη, υποστηρίζει ότι το μέτρο του περιορισμού του θαλάσσιου λουτρού δεν είναι ούτε πρόσφορο, ούτε αναγκαίο, αλλά ούτε και αντίστοιχης έντασης με τον νόμιμα επιδιωκόμενο στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ σημειώνει ότι δεν είναι νόμιμος κάθε περιορισμός της ατομικής σωματικής άσκησης, με τήρηση μέτρων ασφαλείας.



    ΣΧΟΛΙΑ