• Κοινωνία

    Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης θα καταθέσουν στη δίκη του C4I

    Βύρων Πολύδωρας


    Τους πρώην υπουργούς Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Μαρκογιαννάκη έχει καλέσει ως μάρτυρες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να καταθέσουν για την παραλαβή του C4I, του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που ουδέποτε λειτούργησε εξ ολοκλήρου.

    Πέραν του τότε υπουργού και του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, ως μάρτυρες έχουν κληθεί και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Αιλιανός και ο τότε νομικός σύμβουλος του υπουργείου.

    Ήδη και οι δύο πρώην υπουργοί έχουν εμφανιστεί στο δικαστήριο που άρχισε τις συνεδριάσεις του στις αρχές Οκτωβρίου. Αναμένεται να καταθέσουν όταν φτάσει η σειρά τους.

    Το αίτημα για την κλήτευσή τους είχε υποβληθεί στην εισαγγελία από τον κατηγορούμενο εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρίας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο την Siemens.

    Αρμόδιος υπουργός της επίδικης περιόδου ήταν και ο Προκόπης Παυλόπουλος, ωστόσο, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα δεν προβλέπεται από το νόμο η κλήτευσή του.

    Το αίτημα υποβλήθηκε καθώς στο παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης περιλαμβάνεται η εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία οι τότε υπουργοί πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρίας να τροποποιήσουν δυο φορές την σύμβαση, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο με 147.000.000 ευρώ.

    Στο εδώλιο κάθονται 18 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και πρώην στελέχη της υπερεργολάβου Siemens.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεννηματά: Δεν εμπλέκουμε εμείς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην υπόθεση C4i, το Μαξίμου το έκανε (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα τροπή στην υπόθεση του C4I: Μάρτυρας κατονόμασε πρώην υπουργό για μίζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος πολιτικός πήρε αμοιβή 106.000 ευρώ για μία δίωρη ομιλία



    ΣΧΟΛΙΑ