• Κοινωνία

    Πιστεύετε ότι θα αποδειχθεί φιάσκο η υπόθεση Ριχάρδου;

    • NewsRoom
    Ριχάρδος

    Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος


    Σε δικαστικό θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά, ο οποίος συνελήφθη για λαθρεμπόριο χρυσού και ακόμη 3 κακουργήματα, αλλά και μια σειρά πλημμεληματικών πράξεων, καθώς το κατηγορητήριο δεν άργησε να «καταρρεύσει», μετά την αποστολή στην ανακρίτρια απαντητικού εγγράφου από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με αυτό δεν προβλέπεται καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

    Την ίδια άποψη είχε εκφράσει, ακριβώς δυο μέρες μετά την προφυλάκιση του Ριχάρδου Μυλωνά, η ανακρίτρια που έστειλε στη φυλακή ακόμη 7 άτομα. Μόνο που τότε η εισαγγελική αρχή δεν συνυπέγραψε την ανακριτική απόφαση με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν σε διάφορες φυλακές.

    Έτσι ακολούθησαν οι προσφυγές των 8 στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για μια υπόθεση που εξελίσσεται σε φιάσκο των διωκτικών και δικαστικών αρχών.

    Στη συνέχεια η εισαγγελέας συμφώνησε με τη θέση της ανακρίτριας, υπέρ των αποφυλακίσεων.

    Αν και το σκεπτικό που αναπτύσσει δεν έχει τεθεί υπόψη των συνηγόρων υπεράσπισης, οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η εισαγγελέας κρατάει μία απόσταση από την κατηγορηματική θέση της ανακρίτριας (δεν υφίσταται λαθρεμπορία χρυσού προς την Τουρκία) και φέρεται να μιλά για «αντικρουόμενες απόψεις» που δεν είναι αρκετές όμως για να κρατήσουν τους 8 στη φυλακή.

    Τότε η ανακρίτρια αποφάσισε ότι «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής κρατήσεως των 8».

    Το mononews.gr έδωσε βήμα στους αναγνώστες του και με βάση τα παραπάνω έθεσε το ερώτημά του: πιστεύετε ότι θα αποδειχθεί φιάσκο η υπόθεση Ριχάρδου;

    Μέχρι και τις 11/12/2018 το αναγνωστικό κοινό ψήφισε:

    «ΝΑΙ» το 71,5%

    «ΟΧΙ» το 22%

    «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» το 6,5%

    [playbuzz-item item=”786c0794-2519-48e3-9d53-ebeefe2e420e” shares=”false” info=”false” undefined=”false” wp-pb-id=”849047″]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κούγιας για Ριχάρδο: Μη δεσμευτική η γνώμη του εισαγγελέα-Θα προσφύγουμε στην ανακρίτρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάνος Πετσίτης, «the whole story»: Όλο το παρασκήνιο πίσω από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρτυρία κρατουμένου για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου: «Πήρε το ελάχιστο απ’ ό,τι του αξίζει»



    ΣΧΟΛΙΑ