• Κοινωνία

    Ποιος είναι ο ακροδεξιός που απειλούσε να βάλει φωτιά σε βαγόνι – Είχε συλληφθεί ξανά το 2014

    • NewsRoom
    Τραυματισμένη γυναίκα από τα χθεσινά επεισόδια

    Τραυματισμένη γυναίκα από τα χθεσινά επεισόδια


    Γνωστός στις αστυνομικές αρχές είναι ο ακροδεξιός που συνελήφθη για τα επεισόδια στο Μοναστηράκι, όπου απειλούσε να βάλει φωτιά σε βαγόνι του ηλεκτρικού.

    Ο ακροδεξιός ήταν μέλος της ομάδας που προκάλεσε επεισόδια χθες και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν φαίνεται να κρατά ένα μπιτόνι με υγρό και να το ρίχνει το βαγόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 27χρονο ο οποίος είχε συλληφθεί το 2014 για κατοχή βεγγαλικών στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Οι Αρχές τον χαρακτηρίζουν ως «σκληροπυρηνικό ακροδεξιό» και «χούλιγκαν».

    Σε βίντεο ακούγεται ακροδεξιός να λέει σε αναρχικό «βγες έξω μωρή κότα», ενώ παράλληλα κάποιος από αυτός περιλούζει συρμό με εύφλεκτο υλικό για να βάλει φωτιά. Το άτομο που ακούγεται στο βίντεο συνεχίζει λέγοντας «μ@@@ι κάψου ρε», ενώ άλλοι χτυπούν με σφυριά και βαριοπούλες τους συρμούς.

    Οι εικόνες και τα πλάνα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη χθεσινή επίθεση ακροδεξιών στον σταθμό καθηλώνουν και τρομάζουν. Οι επιβάτες του συρμού έγιναν θεατές και αποδέκτες ωμής και οργανωμένης βίας, από ομάδα περίπου 30 με 40 ατόμων, λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ της Τετάρτης.

    Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άτομα, με μία γυναίκα να μεταφέρεται στο Γεννηματάς. Πολλές ήταν και οι υλικές φθορές που προκλήθηκαν. Ο συρμός ακινητοποιήθηκε και δόθηκε οδηγία στους έντρομους επιβάτες να απομακρυνθούν από το σημείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Συγκλονιστικά βίντεο από τα επεισόδια στο Μοναστηράκι: «Κάψ΄ τους ρε»

    Πλατεία Βικτωρίας: Ποινική εξέταση των αστυνομικών που συμμετείχαν στα επεισόδια
     



    ΣΧΟΛΙΑ