• What's happening

    Σοκ από την αφίσα Γάλλου ακροδεξιού δημάρχου: «Αυτό ήταν, έρχονται… »

    • NewsRoom
    immigrants


    Σοκάρει ο ακροδεξιός δήμαρχος της Μπεζιέ, Robert Menard παρουσιάζοντας σε αφίσα του, τους πρόσφυγες σαν τους Walkers, από την τηλεοπτική σειρά The Walking Dead, που έρχονται να “πνίξουν” την πόλη του. Ο Robert Menard, ο ακροδεξιός δήμαρχος της πόλης Μπεζιέ στη Νότιο Γαλλία, αντιτίθεται στη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων και με το σύνθημα «Αυτό ήταν, έρχονται… Οι μετανάστες στο κέντρο της πόλης μας», προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

    Η επίμαχη αφίσα με τους “πρόσφυγες – πρωταγωνιστές” του The Walking Dead, που έρχονται στη Γαλλία για να “κατασπαράξουν” τους κατοίκους, συνοδεύεται από τη λεζάντα «Το κράτος μάς τους επιβάλλει». Μαύροι, με γέννια, σκοτεινοί και λυσσασμένοι οι πρωταγωνιστές – πρόσφυγες της αφίσας είναι συγκεντρωμένοι μπροστά στον καθεδρικό ναό της Μπεζιέ. 

    Ο αροδεξιός δήμαρχος της πόλης Μπεζιέ, Robert Menar.
    Ο αροδεξιός δήμαρχος της πόλης Μπεζιέ, Robert Menard.

    Ωστόσο, ο ακροδεξιός δήμαρχος Robert Menard, που εκλέχθηκε το 2014 με τις ψήφους του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, έχει ξαναπροκαλέσει με τις επιλογές του. Μόλις, τον περασμένο μήνα, στις 5 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, είχε πει ότι το να είναι κάποιος Γάλλος σημαίνει να είναι «Ευρωπαίος, λευκός και καθολικός».

    Παράλληλα, ο ακροδεξιός δήμαρχος έχει ανακοινώσει ότι θα διεξάγει δημοψήφισμα με το ερώτημα «εγκρίνετε την εγκατάσταση νέων μεταναστών, την οποία επιβάλλει το κράτος χωρίς να συμβουλευθεί το δημοτικό συμβούλιο;». Βέβαια, η γαλλική δικαιοσύνη έχει αντιμετωπίσει ξανά ανάλογες καταστάσεις και έχει ήδη αποφανθεί για το ζήτημα δημοψηφίσματος τέτοιου τύπου ακυρώνοντας ανάλογο αίτημα του δημάρχου της πόλης Αλέξ, επίσης στη Νότια Γαλλία.

    Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση αντέδρασε στην προκλητική αφίσα του Robert Menard και τον κάλεσε να δράσει μπροστά «σε κάτι που αποτελεί ξεκάθαρη υποκίνηση σε μίσος».

    Robert Menar
    Robert Menard

    Η υπόθεση ξεκίνησε επειδή η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να εκκενώσει την παραγκούπολη που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο Καλαί, όπου ζουν 7.000 με 9.000 άνθρωποι και αντ’ αυτής δημιουργεί ειδικά κέντρα υποδοχής σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας. Ωστόσο, αν και τα κέντρα αυτά ανοίγουν σταδιακά, πολλοί είναι οι εκπρόσωποι τοπικών αρχών, που αντιδρούν, τονίζοντας ότι αυτή είναι μία αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης για την οποία δεν ρωτήθηκαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Μαρινάκης χτίζει το πιο σύγχρονο κανάλι: Τα πρόσωπα-κλειδιά που κάνουν τις προσλήψεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο μεγαλοεργολάβος με τις «εργατικές κατοικίες» που βγαίνουν σε πλειστηριασμό;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ