• Κοινωνία

    Συγκλονιστικά βίντεο από τα επεισόδια στο Μοναστηράκι: «Κάψ΄ τους ρε»

    • NewsRoom
    Συμπλοκή ακροδεξιών με αντιεξουσιαστές μέσα σε βαγόνι τρένου

    Συμπλοκή ακροδεξιών με αντιεξουσιαστές μέσα σε βαγόνι τρένου


    Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο από τα επεισόδια χθες στο Μοναστηράκι όταν ομάδα ακροδεξιών με κράνη επιτέθηκαν σε αντιεξουσιαστές. Νωρίτερα οι ακροδεξιοί είχαν ανάψει πυρσούς στα βραχάκια της Ακρόπολης, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία των 2 μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

    Στο βίντεο φαίνονται ακροδεξιοί με κράνη να επιτίθενται σε αντιεξουσιαστές που είναι μέσα στον Ηλεκτρικό, οι οποίοι πήγαιναν σε αντιφασιστική συγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμύνονταν με καδρόνια και οι ακροδεξιοί χτυπούσαν με ασπίδες και ό,τι άλλο είχαν μαζί τους.

    Σε βίντεο ακούγεται ακροδεξιός να λέει σε αναρχικό «βγες έξω μωρή κότα», ενώ παράλληλα κάποιος από αυτός περιλούζει συρμό με εύφλεκτο υλικό για να βάλει φωτιά. Το άτομο που ακούγεται στο βίντεο συνεχίζει λέγοντας «μ@@@ι κάψου ρε», ενώ άλλοι χτυπούν με σφυριά και βαριοπούλες τους συρμούς.

    Επιβάτες βαγονιού έγιναν θεατές και αποδέκτες ωμής και οργανωμένης βίας, από ομάδα περίπου 30 με 40 ατόμων και φαίνονται τρομοκρατημένοι.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ακροδεξιοί ανήκουν στην ομάδα Propartia οι οποίοι καλούσαν σε συγκεντρώσεις τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη δολοφονία των  Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

    Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο άτομα ενώ προκλήθηκαν πολλές ζημιές.

    Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, «στον σταθμό Πευκάκια υπέστησαν φθορές 3 καρταναγνώστες στις πύλες εισόδου εξόδου του σταθμού και στον σταθμό Μοναστηράκι θραύση υαλοπινάκων σε έναν συρμό».

     

     

     

    Έπειτα οι ακροδεξιοί ανενόχλητοι διέφυγαν στα γύρω στενά, με πολλούς από αυτούς να μεταβαίνουν προς το Θησείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη τη στιγμή στην πλατεία ήταν παρούσες μονάχα δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Περίπου μισή ώρα μετά κατέφθασαν κι άλλοι αστυνομικοί και ξεκίνησαν έρευνα στους συρμούς.

    Διαβάστε επίσης:

    Νύχτα βίας στην Αθήνα: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό αντιεξουσιαστή – Τι λέει η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια



    ΣΧΟΛΙΑ