• Κοινωνία

    Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από αύριο

    Νίκος Χαρδαλιάς


    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης τη λίστα με τα εμπορικά καταστήματα τα οποία εξαιρούνται από την προσωρινή παύση λειτουργίας που επιβάλλει από την Τετάρτη η κυβέρνηση και σκοπό έχει την πρόληψη για την εξάπλωση του κορονοϊού.

    Όπως λοιπόν ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε λειτουργία θα παραμείνουν όλα τα καταστήματα λιανικής που καλύπτουν καθημερινές και πάγιες ανάγκες ελληνικών νοικοκυριών όπως  σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, αρτοποιία, ζαχαροπλαστεπία και κάβες.

    Επιπλέον ανοικτά θα παραμείνουν, όπως ήταν αναμενόμενο τα φαρμακεία, καθώς και τα καταστήματα αναπηρικών και ορθοπεδικών ειδών και τα καταστήματα ιατρικών και βιομηχανικών αερίων.

    Ανοικτά επίσης για το κοινό θα είναι τα καταστήματα οπτικών ειδών και πώλησης ακουστικών βαρηκοϊας κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού όπως επισης και τα μαγαζιά που σερβίρουν φαγητό τα οποία όμως θα παραμείνουν ως δομές διανομής προϊόντων μέσω delivery ή take away.

    Οι λαϊκές αγορές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μόνο κατά το μέρος που πωλούνται προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.

    Ανοικτά θα παραμείνουν επίσης τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών καθώς και τα καταστήματα εμπορίας και επισκευής ποδηλάτων.

    Σε λειτουργία θα συνεχίσουν τα μίνι μάρκετ, τα καταστήματα ψιλικών και τα περίπτερα.

    Επίσης τα καταστήματα παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και κούριερ, τα pet shops, τα καταστήματα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, των εταιρειών ηλεκτρισμού και παροχής φυσικού αερίου. Τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

    Επίσης εξαιρούνται της γενικής απαγόρευσης τα καταστήματα που βρίσκονται εντός των αεροδρομίων και των λιμένων της χώρας ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχιστεί κανονικά.



    ΣΧΟΛΙΑ