• Κοινωνία

    Πέθανε ο Φρειδερίκος Χόντος, σε ηλικία 40 ετών

    • NewsRoom


    Πέθανε σε ηλικία μόλις 40 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ο Φρειδερίκος Χόντος.

    Ο Φρειδερίκος ήταν γιος του Αργύρη Χόντου, εκ των πέντε συνιδρυτών – αδελφών των πολυκαταστημάτων «Hondos Center».

    Τα πέντε αδέρφια που ίδρυσαν τα καταστήματα είναι: Ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Αργύρης και ο Κώστας. Όλοι τους είχαν έρθει από τις Μίκρες (σημερινά Χοντέικα) στην Αθήνα την εποχή της μεγάλης αστικοποίησης για ένα καλύτερο αύριο.

    Η κλίση τους, όπως αποδείχθηκε, ήταν το εμπόριο.

    Ξεκίνησαν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής, τα οποία διέθεταν στους υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.

    Αργότερα, «αναβαθμίστηκαν» καθώς ανέλαβαν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου.

    Το 1967, με τις πρώτες οικονομίες τους κατάφεραν να ανοίξουν το πρώτο κατάστημα ακριβώς απέναντι από το περίπτερο της Ομήρου. Έχοντας πιάσει το σφυγμό της αγοράς και τις οικονομικές αλλαγές που συντελούνται στις κοινωνίες των αστικών κέντρων απευθύνθηκαν αποκλειστικά σε γυναίκες.

    Η επιτυχία ήταν άμεση θέτοντας έτσι τις βάσεις γι αυτό που εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών -και όχι μόνο- στη χώρα. Με το πέρασμα των χρόνων εξάλλου η προϊοντική γκάμα διαρκώς θα επεκτείνεται, από προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και είδη για το σπίτι, ως αξεσουάρ, κοσμήματα κοκ. Η στόχευση στη γυναίκα καταναλωτή θα παραμείνει, ωστόσο πλέον τα καταστήματα τους θα απευθύνονται τόσο σε άνδρες όσο και σε παιδιά φθάνοντας να θεωρούνται πλέον μία σημαντική δύναμη στο λιανεμπόριο.

    Τον Ιούνιο του 2020 είχε πεθάνει από καρκίνο και ο θείος του Φρειδερίκου, Γιάννης Χόντος, σε ηλικία 67 ετών. Ο Γιάννης Χόντος είχε χάσει τη γυναίκα του επίσης από καρκίνο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πέθανε ο Γιάννης Χόντος, συνιδρυτής των Hondos Center



    ΣΧΟΛΙΑ