• Business

    Hondos Center: Εκτόξευση κερδών για τον κυρίαρχο της Ομόνοιας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χόντος

    Hondos Center


    Σε μια δύσκολη χρονιά, με τις πληθωριστικές πιέσεις να συρρικνώνουν τα εισοδήματα των καταναλωτών, η Hondos Center κατάφερε σχεδόν να διπλασιάσει τα κέρδη της.

    Με μονοψήφια  ανάπτυξη, στο 8,5% η εταιρεία υπό τον Νίκο Χόντο στη θέση του προέδρου και τον Κωνσταντίνο Χόντο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου,  πέτυχε το 2022 αύξηση κερδών προ φόρων κατά 67,48% στα 1,46 εκατ. ευρώ από 1,112 εκατ. ευρώ. Παράλληλα αύξησε τα καθαρά της κέρδη κατά 81,8%, τα οποία ανήλθαν στο ποσό των 846.003 ευρώ από 465.251 ευρώ το 2021.

    Η εταιρεία καλλυντικών, η οποία πλέον είναι κυρίαρχος στην Ομόνοια  μετά το «λουκέτο» στο κατάστημα της Galerie de Beaute το περασμένο φθινόπωρο, διαθέτει ένα δίκτυο οκτώ φυσικών καταστημάτων σε Αθήνα, Πάτρα, Ρόδο, Ηράκλειο, Κόρινθο, Σπάτα, Μύκονο και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, είχε πωλήσεις ύψους 45,586 εκατ. ευρώ από 41,958 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη οικονομική χρήση.

    Με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του 2022, τα ταμειακά διαθέσιμα της Hondos Center αυξήθηκαν στα 6,337 εκατ. ευρώ από 5,921 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ σημαντική αύξηση σημειώθηκε στο περιθώριο κερδών, από το 1,63% στο 2,52% και  μικτών αποτελεσμάτων από το 26,78% το 2021  στο 27,91% πέρυσι.

    Συγκρατημένη αισιοδοξία για φέτος

    Για τη φετινή χρονιά η διοίκηση εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για επέκταση πωλήσεων και διεύρυνση του πελατολογίου ωστόσο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αβεβαιότητα που υπάρχει.

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «με βάση την μέχρι τώρα πορεία αναμένεται αύξηση των οικονομικών μεγεθών της, πλην όμως δεν είναι δυνατή κατά την παρούσα χρονική στιγμή, λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που επικρατεί ακόμη στην ελληνική οικονομία, η διατύπωση με ασφάλεια οιασδήποτε προβλέψεως ή εκτιμήσεως αναφορικά με την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας κατά την τρέχουσα χρήση 2023.

    Στόχος της εταιρείας παραμένει η επέκταση των πωλήσεών της και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου της ποιότητας των προϊόντων της. Οι παραπάνω στόχοι υλοποιούνται, καθώς η εταιρεία έχει σταθεροποιήσει τη θέση της στην αγορά και στοχεύει στη προσέλκυση ακόμη περισσότερων πελατών».

    Σημειώνεται ότι την ίδια χρονιά στην εταιρεία κατέληξε το ακίνητο του ΕΦΚΑ στη συμβολή των οδών Μαρίκας Κοτοπούλη 7 και Σατωβριάνδου 13 στην Ομόνοια, το οποίο βγήκε σε διαγωνισμό, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως πολυώροφο κτίριο γραφείων και διαμερισμάτων. Στην εταιρεία κατακυρώθηκε το ακίνητο του ασφαλιστικού φορέα με μηνιαίο μίσθωμα της τάξης των 1.600 ευρώ, ενώ ο διαγωνισμός ήταν ένα πείραμα του ΕΦΚΑ, που συνήθως προωθεί τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου του για την ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων, χάρη και στην προνομιακή τοποθεσία τους. Πρέπει να πούμε, πάντως, πώς από την πλευρά της λιανεμπορικής εταιρείας ήταν μία κίνηση – ματ, καθώς διαθέτει μεγάλο κατάστημα σε απόσταση αναπνοής από το ακίνητο στο οποίο πλειοδότησε κι έτσι θα μπορεί να το επεκτείνει.

    Οι σημειώσεις του Ορκωτού

    Πάντως σύμφωνα με τον Ορκωτό ελεγκτή, κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, σε προηγούμενες χρήσεις, δεν έχουν διενεργηθεί αποσβέσεις επί των κτιρίων συνολικού ποσού 578.260,95 ευρώ, με συνέπεια η αξία αυτών και τα ίδια κεφάλαια να εμφανίζονται ισόποσα αυξημένα.  Επιπλέον, στα αποθέματα περιλαμβάνονται και άχρηστα αποθέματα λογιστικής αξίας ευρώ 50.000 περίπου, τα οποία έχουν μηδενική ρευστοποιήσιμη αξία ενώ κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, δεν διενεργήθηκε συνολική απομείωση της λογιστικής αξίας αυτών, με συνέπεια η αξία των αποθεμάτων και τα ίδια κεφάλαια να εμφανίζονται ισόποσα αυξημένα.

    Τέλος, στις απαιτήσεις περιλαμβάνονται και απαιτήσεις σε καθυστέρηση από την προηγούμενη χρήση, συνολικού ποσού ευρώ 248.000 περίπου και δεν  διενεργήθηκε απομείωση επί των απαιτήσεων αυτών, με συνέπεια οι απαιτήσεις να εμφανίζονται αυξημένες κατά ευρώ 248.000, τα ίδια κεφάλαια να εμφανίζονται αυξημένα κατά ευρώ 248.000 και τα αποτελέσματα χρήσης αυξημένα κατά ευρώ 5.000 ενώ δεν σχηματίζεται πρόβλεψη για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία.

    Διαβάστε επίσης

    L’Oréal και Hondos Center αποδεικνύουν πως η ομορφιά μπορεί να φροντίσει το περιβάλλον

    Λιανεμπόριο: Σύγχυση και «δεύτερες σκέψεις» για το click away – Ποιοι «μεγάλοι» ρίχτηκαν στη μάχη και τι σχεδιάζει η Lidl

    Πέθανε ο Γιάννης Χόντος συνιδρυτής των Hondos Center



    ΣΧΟΛΙΑ