• Κοινωνία

    Περιμένει την «συγγνώμη» του ιατροδικαστή η οικογένεια του 11μηνου βρέφους

    • NewsRoom


    Να ζητήσει συγγνώμη ζήτησε από τον ιατροδικαστή ο δικηγόρος της οικογένειας του 11μηνου βρέφους, προσθέτοντας «αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε».

    «Να βγει ο Μπουζιάνης και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Αν το κάνει, θα σταματήσουμε, αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε (…) με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας στον ΑΝΤ1.

    Από την πλευρά του, ο πατέρας του παιδιού, δόξασε το Θεό που έλαμψε η αλήθεια και τόνισε πως όσα έγιναν ήταν διπλό χτύπημα για τον ίδιο και την οικογένειά του.

    «Το πρώτο και κυριότερο ότι έχασα το κοριτσάκι μου και το δεύτερο ότι πήγαν να με κατηγορήσουν ότι ήμουν ο βιαστής του παιδιού. Εγώ συνεργάστηκα με τις αρχές σε όλα τα επίπεδα. Ό,τι με ρώτησαν, τους απάντησα» είπε ο πατέρας, δια του δικηγόρου του.

    Στην ερώτηση πώς αντιμετωπίζει τα όσα ακούστηκαν για εκείνον και τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στην ελληνική κοινωνία, είπε: «Ο προφήτης μας είπε ‘αν έρθει κάποιος και σε υποτιμήσει ή είναι εναντίον σου, μην αντιδράσεις γρήγορα πρέπει να καταλάβεις ποιος είναι και τι είναι και να αντιδράσεις ήρεμα και ψύχραιμα’ και αυτό έκανα».

    Οι γονείς του βρέφους και οι φίλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού εστάλη η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα, στην οποία δεν έκαναν αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση παρά μόνο σε κακοποίηση.

    Στην έκθεσή του ιατροδικαστή δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «σεξουαλική» και ενώ περιγράφει σημάδια κακοποίησης στο 11μηνο βρέφος, αποφεύγει να τα χαρακτηρίσει σεξουαλικά -παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ιατροδικαστής σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες μίλησε για «πρωτόγνωρη σεξουαλική κακοποίηση στα ελληνικά χρονικά».

    Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης «από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν», ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους ότι σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης ξεκαθάρισε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες, αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις». Ο ιατροδικαστής αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις».

    Για «τραγικό σφάλμα» στους χειρισμούς της υπόθεσης του βρέφους 11 μηνών έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

    «Δεν τηρήθηκαν οι βασικοί ιατροδικαστικοί κανόνες. Από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να λάβουμε το ιατρικό ιστορικό. Αν αυτό είχε συμβεί και είχαν ενημερωθεί για την φαρμακευτική αγωγή και τον τρόπο λήψης της θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά που ακολούθησαν» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» ο κ. Λέων.

    Σε ερώτηση αν θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας επισήμανε ότι «είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ανήκουν στο υπ. Δικαιοσύνης, προφανώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για το τραγικό σφάλμα που έκαναν. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οποιαδήποτε πειθαρχικής τιμωρίας, αυτό θα το αποφασίσει η υπηρεσία τους».

    «Δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό το τραγικό λάθος» τόνισε ο κ. Λέων.

    Κλείνοντας ο κ. Λέων σημείωσε ότι «η ΕΛΑΣ έκανε σωστά την προανακριτική διαδικασία. Η αλήθεια βγήκε μέσα από την ίδια την διαδικασία. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, μην φοβίζουμε τον κόσμο ότι είμαστε έρμαιο στα χέρια ορισμένων ανθρώπων».



    ΣΧΟΛΙΑ