• Κοινωνία

    Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους: Νέα στοιχεία απορρίπτουν το σενάριο της σεξουαλικής κακοποίησης

    • NewsRoom


    Προκλητικός ο συνήγορος της οικογένειας, που έκανε λόγο για «σαχλαμάρα ιατροδικαστή»

    Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του 11 μηνών βρέφους από την Συρία, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, φέροντας σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης

    Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας περιμένουν την ολοκληρωμένη επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής, που διενεργήθηκε από τρεις συνολικά ιατροδικαστές, προκειμένου να συντάξουν τη δικογραφία και να προχωρήσουν την υπόθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι αυτό που ήταν έως τώρα γνωστό, από τις δηλώσεις του ενός εκ των τριών ιατροδικαστών που συμμετείχε στην εξέταση, ήταν ότι το 11 μηνών βρέφος κακοποιήθηκε σεξουαλικά με άγριο τρόπο, καθώς βιάστηκε παρά φύση.

    Συνήγορος οικογένειας βρέφους: Σαχλαμάρας ο ιατροδικαστής που έκανε λόγο για σεξουαλική κακοποίηση

    Οι γονείς του παιδιού, Σύριοι πρόσφυγες που έχουν συλληφθεί και κρατούνται από την πρώτη στιγμή του θανάτου του παιδιού αρνήθηκαν κάθε κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ. Σύμφωνα με το συνήγορο της οικογένειας, οι γονείς αποδίδουν τις κακώσεις που φέρει το σώμα του παιδιού στα υπόθετα που είχαν συνταγογραφηθεί για τη θεραπεία του βρέφους από ίωση.

    Ο κ. Μπάκρι μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για όσα ακούστηκαν. Ειδικότερα, όπως σημείωσε, ο ίδιος ήρθε σε επαφή με γιατρούς, οι οποίοι του επιβεβαίωσαν ότι το άτυχο κοριτσάκι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από την γέννησή του. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε, το παιδί παρουσίαζε επιληπτικές κρίσεις.

    Ο ίδιος ενημέρωσε ακόμη πως το παιδί θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή που θα ορίσει η οικογένεια, ενώ τόνισε ότι θα ζητήσει την άμεση απελευθέρωση του πατέρα, καθώς δεν προκύπτουν, όπως είπε, κατηγορίες σε βάρος του.

    Ο κ. Μπάκρι φαίνεται να βγήκε εκτός εαυτού όταν αναφέρθηκε στον ιατροδικαστή που έκανε λόγο για άγρια σεξουαλική κακοποίηση, χαρακτηρίζοντάς τον «σαχλαμάρα ιατροδικαστή». Αυτό, βέβαια, είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει την έκρηξη του παρουσιαστή, Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος τόνισε: «Ή να ανακαλέσει ή να πηγαίνει με ελαφρά πηδηματάκια ο κύριος», με τον δικηγόρο να ζητά τελικά συγγνώμη.

     

    Τι μαρτυρούν τα νέα στοιχεία

    Ωστόσο, την ίδια άποψη, ότι δηλαδή δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση υποστηρίζουν και άλλες πλευρές, ανατρέποντας εν μέρει την υπόθεση, όπως ήταν γνωστή έως τώρα. Πιο συγκεκριμένα, καταθέσεις άλλων μαρτύρων της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σεξουαλική κακοποίηση είναι στην πραγματικότητα δείγματα που προέκυψαν από θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, λόγω της σοβαρής πάθησης του βρέφους.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μόνο βέβαιο, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα, υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

    Ερωτηθείς μάλιστα από τους αστυνομικούς, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, να προκληθούν κακώσεις.

    Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία της προανάκρισης για να αποφανθεί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι έως αυτή την ώρα, δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ παραμένουν στην Ασφάλεια ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου. Όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παραμένουν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με την μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν.



    ΣΧΟΛΙΑ