• Κοινωνία

    Πανδαιμόνιο σε σινεμά στο Παρίσι: Άνδρας φώναξε ο «Αλλάχ είναι μεγάλος» σε προβολή του Joker

    • NewsRoom


    Η ταινία «Joker» συνεχίζει να προκαλεί αναστάτωση. Αυτή τη φορά στο εξωτερικό, αλλά για έναν διαφορετικό λόγο από αυτό στην Ελλάδα.

    Κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας στον κινηματογράφο Grand Rex στο Παρίσι , ένας άντρας ακούστηκε ξαφνικά να φωνάζει πως το έργο «έχει πολιτικούς σκοπούς». Οι υπόλοιποι θεατές στην αίθουσα του ζήτησαν να σωπάσει για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι τη συνέχεια της αμφιλεγόμενης ταινίας. Ωστόσο εκείνος δεν πτοήθηκε, στάθηκε όρθιος στο κάθισμά του, έβαλε τα χέρια του στο στήθος και φώναξε «Allahu akbar» (ο Αλλάχ είναι μεγάλος), τη γνωστή κραυγή που έβγαζαν τις περισσότερες φορές οι τρομοκράτες στα «χτυπήματά» τους ανά την Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο πανικός χειροτέρευσε όταν ο άνδρας ισχυρίστηκε πως οπλοφορούσε. «Επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι άνθρωποι άρχισαν να πηδούν πάνω από τα καθίσματα, κατευθυνόμενοι προς την έξοδο, ενώ οι γυναίκες έπεφταν στο έδαφος» ανέφερε μάρτυρας, ενώ κατά τη διάρκεια εκκένωσης της αίθουσας, θεατές και ένας άντρας της ασφάλειας του κινηματογράφου, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον «δράστη», που κατάφερε, σε πρώτη φάση, να ξεφύγει, πριν συλληφθεί, τελικά, από αστυνομικούς, έξω από τον κινηματογράφο.

    Στην έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως ο άντρας, ένας 34χρονος από προάστιο του Παρισιού, ήταν άοπλος, ενώ ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, στην κινηματογραφική αίθουσα για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών.



    ΣΧΟΛΙΑ