• Πολιτική

    Joker: Ο Ραγκούσης «ξέχασε» πως έβαλε την υπογραφή του στον νόμο για την καταλληλότητα των ταινιών

    • NewsRoom
    Γιάννης Ραγκούσης

    Γιάννης Ραγκούσης


    «Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον σάλο γύρω από τον υπερβάλλοντα ζήλο που έδειξαν στελέχη της Αστυνομίας, οι οποίοι οδήγησαν σε αστυνομικά τμήματα ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους λόγω των σκληρών εικόνων βίας που περιέχει.

    O τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, όταν στο φως της δημοσιότητας ήρθε η υπογραφή του (ως τότε υπουργός Εσωτερικών) – μεταξύ άλλων μελών της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου – στον νόμο 3905/2010, που αναφέρει ξεκάθαρα ( άρθρο 37, παράγραφος 3) τις ρυθμίσεις για την απαγόρευση παρακολούθησης ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία, και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους κινηματογράφους που πιάνονται να μην τηρούν τη σχετική νομοθεσία.

    Την υπογραφή του κ. Ραγκούση ανακάλυψε ο Αντώνης Καρύπογλου, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Δράσης, ο οποίος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook  το περιεχόμενο του νόμου:

    3. Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Οποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ.

    -Γιάννη, ο ν. 3905/2010, άρθρο 37 παρ. 3., λέει: "Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν…

    Posted by Antypas Karipoglou on Monday, October 21, 2019

    Κι όμως, ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από τους πρώτους που αντέδρασε κατά του πρώην συντρόφου του στο ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ανακαλύπτοντας μάλιστα «κυβερνητικό δάκτυλο». Ακολούθησαν και άλλες ανακοινώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, (οι οποίοι στα τέσσερα χρόνια της ηγεσίας τους δεν φρόντισαν να αλλάξουν τον σχετικό νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου), με κορυφαία αυτή του  Αλέξη Τσίπρα κατά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

    Σύμφωνα με την αρχική ανάρτηση του κ. Ραγκούση:

    «Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα πριν από λίγο επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκειμένου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών. Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου. Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές τους.»

    Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα πριν από λίγο επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να…

    Posted by Giannis Ragkousis on Sunday, October 20, 2019

    Μετά την αποκάλυψη του νόμου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ρυθμίζει τα σχετικά θέματα και την υπογραφή σε αυτή του κ.  Ραγκούσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κάνει λόγο στοχοποίησή του από την κυβέρνηση. Μάλιστα, έσπευσε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως ο συγκεκριμένος νόμος που ο ίδιος όχι μόνο ψήφισε αλλά και υπέγραψε ήταν του υπουργείου Πολιτισμού και όχι του Εσωτερικών του οποίου ήταν επικεφαλής:

    «Όταν ο ξεπεσμός και η αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπερνάει κάθε όριο, τότε αναλαμβάνουν δράση τα εκτελεστικά όργανα της γκαιμπελικής προπαγάνδας. Ο νόμος του 2010 στον οποίο αναφέρονται τα ψευδή δημοσιεύματα, ήταν του υπουργείου Πολιτισμού και όχι του υπουργείου Εσωτερικών του οποίου και είχα την πολιτική ευθύνη. Επιπροσθέτως, πουθενά ο συγκεκριμένος νόμος δεν αναφέρει τη δυνατότητα της αστυνομίας να παρεμβαίνει στους κινηματογράφους για να ελέγχει την ηλικία των νέων θεατών», αναφέρει.

    Ωστόσο ο νόμος που υπογράφει και ο κ. Ραγκούσης μιλά ξεκάθαρα για πρόστιμα που πρέπει να επιβάλλονται σε περιπτώσεις παρουσίας ανηλίκων σε αίθουσες που προβάλλονται ακατάλληλες για ανηλίκους ταινίες. Προφανώς, η μόνη δημόσια υπηρεσία που θα μπορούσε να προχωρήσει κατόπιν καταγγελίες σε ενέργειες για την τήρηση του νόμου είναι η Αστυνομία, προϊστάμενος του οποίου ήταν ο κ. Ραγκούσης τη συγκεκριμένη περίοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ