• Πολιτική

    Joker: Οι κινηματογράφοι είχαν ειδοποιηθεί από την 1η Οκτωβρίου να είναι προσεκτικοί με την ηλικία των θεατών

    • NewsRoom

    Joker


    Έγγραφο στους κινηματογράφους της χώρας με τον οποίο τους προειδοποιούσε πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους ελέγχους για την ηλικία των θεατών κατά την είσοδο στις αίθουσες που προβάλλουν την ταινία «Τζοκερ», είχε αποστείλει το υπ. Πολιτισμού από την 1η Οκτωβρίου. Σύσταση, η οποία όπως φάνηκε από τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, πετάχτηκε.. στα σκουπίδια από τους κινηματογράφους οι οποίοι επέτρεψαν την είσοδο ανηλίκων χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Η επιστολή του υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε δύο μέρες πριν την πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα. Η επιστολή απευθυνόταν τόσο στην εταιρεία διανομής όσο και στους κινηματογράφους της χώρας. Όπως ανέφερε, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προβολή του «Τζόκερ» στην Αμερική, θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή, προκειμένου να μην παρακολουθήσουν την ταινία ανήλικοι.

    Σύμφωνα με τις συστάσεις του υπουργείου, θα έπρεπε να γίνονται έλεγχοι στα γκισέ για να μην επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών. Έλεγχοι θα έπρεπε να γίνονται κανονικά και από τους αιθουσάρχες. Στους κινηματογράφους υπάρχουν δύο σημεία ελέγχου: ένα στα γκισέ και ένα στον έλεγχο του εισιτηρίου που γίνεται πριν την είσοδο στις αίθουσες.

    Τα παραπάνω εξάλλου περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του νόμου του 2010 (τον οποίο μεταξύ άλλων υπογράφει και ο «διαμαρτυρόμενος» σήμερα τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης), που προβλέπει ελέγχους για την ηλικία των θεατών και πρόστιμο 10.000 ευρώ στους κινηματογράφους που παραβιάζουν την απαγόρευση.



    ΣΧΟΛΙΑ