• Κοινωνία

    Οργή στο Ουισκόνσιν μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος Αφροαμερικανού – Στους δρόμους οι πολίτες

    • NewsRoom


    Οργή έχει προκαλέσει στους κατοίκους της πόλης Κενόσα στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον ενός Αφροαμερικάνου.

    Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 17:00 (τοπική ώρα) στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για «ενδοοικογενειακό συμβάν».

    Βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Μπλέικ καθώς βαδίζει προς το αυτοκίνητό του, ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον πιάνει από τη φανέλα και τον πυροβολεί στην πλάτη επανειλημμένα -ακούγονται τουλάχιστον επτά πυροβολισμοί- όταν αυτός ανοίγει την πόρτα του οδηγού.

    Ο άτυχος Αφροαμερικάνος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο από άντρες της αστυνομίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης της Κενόσα, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες που να αιτιολογούν το γιατί ο αστυνομικός πυροβόλησε τον άντρα. Ο Μπλέικ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση από την Κυριακή.

    Στους δρόμους έχουν βγει για δεύτερο βράδυ οι πολίτες της Κενόσα, που θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτησή τους κατά της αστυνομικής απρόκλητης βίας.

    Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καθώς οι διαδηλωτές διέλυσαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους -ακόμα και τις κολώνες φωτισμού των δρόμων- ενώ έβαλαν φωτιές και σε πολλά μαγαζιά.

     



    ΣΧΟΛΙΑ