• Κοινωνία

  Ολοκληρώθηκε ο όγδοος κύκλος του προγράμματος της Stoiximan «Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν»

  • NewsRoom

  Ο Μίλτος Τεντόγλου με τους μικρούς ήρωες του προγράμματος Stoiximan


  Ένα γεμάτο μάθηση και διασκέδαση ταξίδι ολοκληρώθηκε για τους “Μικρούς Ήρωες” της Stoiximan, καθώς πάνω από 10.000 μαθητές συμμετείχαν χωρίς κόστος σε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και επιμορφωτικών επισκέψεων σε μουσεία, Ιδρύματα ή Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα.

  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκτεθούν σε πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις, να διευρύνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους αλλά και να ψυχαγωγηθούν συμμετέχοντας σε ομαδικές δραστηριότητες.

  Φέτος, το πρόγραμμα υποδέχθηκε για πρώτη φορά μαθητές ειδικής αγωγής, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό εργαστήριο από κοινού με μαθητές γενικής αγωγής, με στόχο οι συμμετέχοντες να αναμειχθούν αρμονικά, να γνωριστούν μέσα από δημιουργικές διαδικασίες και να εξοικειωθούν με διάφορες μορφές αναπηρίας.

  Οι μικροί ήρωες του προγράμματος με την Άννα Κορακάκη

  Ξεχωριστή στιγμή στην πορεία του προγράμματος υπήρξε η συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις των διακεκριμένων αθλητών και πρεσβευτών της Stoiximan, Μίλτου Τεντόγλου, Άννας Κορακάκη και Δημήτρη Διαμαντίδη.

  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αθλητές, να συζητήσουν μαζί τους αναφορικά με τη διαχρονική αξία του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, ενώ όλοι μαζί μοιράστηκαν πολλά χαμόγελα και φωτογραφίες.

  Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας “Μικροί Ήρωες by Stoiximan” υλοποιείται από το 2017 και έχει ωφελήσει πάνω από 52.000 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες έως τώρα.

  Ο Δημήτρης Διαμαντίδης

  Οι εκπαιδευτικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να απευθύνονται σε όλους τους μαθητές, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είτε σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας μας, σε όλη την Ελλάδα.

  Η Ιωάννα Κοζαδίνου, Corporate Responsibility Senior Manager δήλωσε σχετικά:

  “Στη Stoiximan πιστεύουμε ότι η πρόσβαση σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις είναι μια επένδυση σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Μέσα από δράσεις ουσίας, το πρόγραμμα “Μικροί Ήρωες μαθαίνουν” προσφέρει σημαντικά ερεθίσματα, βιωματικές εμπειρίες και γνώση στους πρωταγωνιστές του αύριο, τα παιδιά.

  Φέτος, μάλιστα είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι καθώς το πρόγραμμά μας επιτυγχάνει ένα σημαντικό ορόσημο, ξεπερνώντας το όριο των 50.000 μαθητών που έχουν συνολικά ωφεληθεί από τις δράσεις του κατά τα επτά χρόνια υλοποίησής του.

  Αυτός ο στόχος μας δίνει ακόμη περισσότερη ορμή για να συνεχίζουμε να προσφέρουμε αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον, ενδυναμώνοντας καθένα και καθεμιά που αναζητά περισσότερες ευκαιρίες για πρόοδο, εξέλιξη και συμμετοχή.”

  Διαβάστε επίσης:

  FIFA: Στην κορυφή του κόσμου η Iσπανία, 62η στην κατάταξη γυναικών η Ελλάδα

  Το efood διπλασιάζει κάθε δωρεά σου έως τις 2 Ιανουαρίου #LoveDelivered

  Συνεργασία BCA COLLEGE και ATPI Marine Travel για το Crew Logistics Lab  ΣΧΟΛΙΑ