• Κοινωνία

    ΟΑΣΘ: Τα φαινόμενα βίας είναι απαράδεκτα – Η συμβολή των εργαζομένων θα πρέπει να εκτιμάται

    • NewsRoom
    ΟΑΣΘ - Θεσσαλονίκη

    ΟΑΣΘ


    «Απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα» χαρακτηρίζει τα φαινόμενα βίας, όποια και αν είναι η αφορμή, η διοίκηση του ΟΑΣΘ και εκφράζοντας τη στήριξή της στους εργαζόμενους του οργανισμού, καλεί το επιβατικό κοινό να συμμορφώνεται με τις διατάξεις και τους νόμους που αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

    «Οι οδηγοί και το λοιπό προσωπικό του οργανισμού, βρίσκονται στις θέσεις τους για να λειτουργεί η συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη και συνεπώς η συμβολή τους θα πρέπει να εκτιμάται από όλους», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Σε σχέση με το χθεσινό, θλιβερό περιστατικό της επίθεσης επιβάτη σε οδηγό του ΟΑΣΘ, η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει ότι:

    Τα φαινόμενα βίας είναι απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα, όποια κι αν είναι η αφορμή. Ένα παραπάνω όταν ο οδηγός του ΟΑΣΘ, κάνοντας τη δουλειά του, απηύθυνε μία απλή σύσταση στον επιβάτη, να φορέσει μάσκα, όπως άλλωστε υποχρεούνταν.

    Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στηρίζει τους εργαζομένους του και καλεί το επιβατικό κοινό να συμμορφώνεται με τις διατάξεις και τους νόμους τους οποίους δεν αποφασίζουν οι οδηγοί του ΟΑΣΘ, αλλά τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

    Οι οδηγοί και το λοιπό προσωπικό του Οργανισμού, βρίσκονται στις θέσεις τους για να λειτουργεί η συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη. Συνεπώς η συμβολή τους θα πρέπει να εκτιμάται από όλους».

    Αφορμή για τη σημερινή ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, στάθηκε το χθεσινό περιστατικό της επίθεσης επιβάτη σε οδηγό του ΟΑΣΘ, όταν ο δεύτερος, κάνοντας τη δουλειά του – όπως αναφέρεται – του απηύθυνε μια απλή σύσταση να φορέσει μάσκα, όπως υποχρεούνται όλοι όσοι μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία.

    Τότε ο εν λόγω επιβάτης εκνευρισμένος με την παρατήρηση που του έγινε, σηκώθηκε πήγε προς το μέρος του οδηγού και τον χτύπησε.

    Το περιστατικό συνεχίστηκε στη μέσα του λεωφορείου, με τον επιβάτη να σηκώνει ένα μπουκάλι και να απειλεί τον οδηγό. Οι υπόλοιποι επιβάτες παρακολουθούσαν έντρομοι την κατάσταση και πολλοί ζητούσαν επανειλημμένα από τον οδηγό να ανοίξει τις πόρτες να κατέβουν.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων, ο επιβάτης έδειχνε μία περίεργη συμπεριφορά μέχρι να ξεσπάσει στον οδηγό.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπιμπίλας σε Φιλιππίδη: Ζήτα συγγώμη από αυτά τα κορίτσια

    Times: Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά για ήρεμες διακοπές



    ΣΧΟΛΙΑ