Κοινωνία

Μπιμπίλας σε Φιλιππίδη: Ζήτα συγγνώμη από αυτά τα κορίτσια

Σπύρος Μπιμπίλας και Πέτρος Φιλιππίδης

Σπύρος Μπιμπίλας και Πέτρος Φιλιππίδης


Να βρει τη δύναμη και να ζητήσει συγγνώμη από τις τρεις νεαρές γυναίκες που τον καταγγέλλουν για τη σεξουαλική τους κακοποίηση ζήτησε από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Παρακαλώ τον Πέτρο, αν έχει δύναμη να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια», παρότρυνε τον κατηγορούμενο ηθοποιό (που αρνείται τα πάντα) ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει», «Το είχε ως φυσιολογικό να έχει πάρα πολλές γυναίκες», είναι κάποιες από τις φράσεις του Σπύρο Μπιμπίλα που «καίνε» τον Φιλιππίδη.

Τον χαρακτήρισε ως άλλοτε πολύ στενό του φίλο και υποστήριξε ότι μετά τις πρώτες καταγγελίες ο κατηγορούμενος τον παραίνεσε να πείσει καταγγέλλουσα να μην τον μηνύσει.

Στην κατάθεσή του είπε, μεταξύ άλλων:

«Έχω πολύ μεγάλη αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν το κρύβω, όμως αυτά που έμαθα μετέπειτα με απογοήτευσαν παρά πολύ και επηρέασε την αγάπη που είχα για τον Πέτρο και για την Ελπίδα.

Την πρώτη καταγγέλλουσα την ξέρω από παιδί. Με τη μητέρα της είμαστε φίλοι όσο ήμουν με τον Πέτρο. Δεθήκαμε με μια μεγάλη αγάπη μέχρι σήμερα και πήγαινα τακτικά στο σπίτι της. Δεν είχαν προβλήματα με το σύντροφο της, επιχείρησε ήρεμη οικογενειακή ζωή. Γνώρισα τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας στον Πέτρο.

Το 2003 ή 2004 πήγα στο Πέτρο και του είπα να γνωρίσει μια φίλη μου, αλλά του έκανα επισήμανση ‘πρόσεχε μην της την πέσει’. Είχε αυτή την τάση να τσιλιμπουρδίζει δυστυχώς. Αφού γνωρίστηκαν της είπε να ξαναέρθει μαζί με το σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή.

Το 2010 η μητέρα της και η Ελπίδα Νίνου ήρθαν κατά σύμπτωση στην ίδια παράσταση και η Ελπίδα μας είπε θέλω να σας μιλήσω. Στο αυτοκίνητο μας είπε ένα απίστευτο, ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του… με εξέπληξε… τη ρώτησα πού το ξέρει και μου είπε ότι είχε δει τα μηνύματά της.

Πρόεδρος: Το 2010 η Ελπίδα Νίνου σας ανέφερε ότι έστελνε μηνύματα στον σύζυγό της η καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσε ο ένας τα κινητά του αλλού. Και της είπα είναι δυνατόν; Αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και γιατί δεν πήρε τη μάνα της κατευθείαν ο Πέτρος αν ενοχλείται; Αν ο Πέτρος δεν ήταν εντάξει – για αυτό έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ – θα έπρεπε να πάρει τη μητέρα της να της πει ότι η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση. Το αντίθετο έγινε, δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να θυμάμαι επακριβώς τι ειπώθηκε. Θυμάμαι τη λέξη «διείσδυση», ότι «δεν με νοιάζει αν υπήρχε» αλλά ότι η Ελπίδα ενοχοποιούσε το παιδί και της έλεγα εγώ ότι «τον ξέρεις, πώς είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό; Η μικρή φαντάζομαι δεν το είπε γιατί φοβόταν».

Πρόεδρος: Η γυναίκα αυτή έχει καταγγείλει το 2008 δυο περιστατικά βιασμών. Πώς το κρίνεται που το 2010 λέει ότι τον βλέπει σαν πατέρα;

Μάρτυρας: Για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που της είχε συμβεί, πιθανόν να το είπε. Η μητέρα της μου είπε ότι η καταγγέλλουσα της είπε ότι τον βλέπει σαν πατέρα της, αν είχαν συμβεί αυτά που έλεγαν. Αυτό μετέφερα στην κυρία Νίνου.

Πρόεδρος: Ήσασταν κοντά στον κατηγορούμενο και οικογένειά του, αλλά είστε και μέσα στον χώρο του θεάτρου. Ακούσατε ποτέ κάτι ανησυχητικό ώστε να του πείτε «ακούγεται αυτό για εσένα Πέτρο». Κάτι να σας ανησυχήσει, να σας προβληματίσει;

Μάρτυρας: Πολύ συχνά, σε κάθε παράσταση, είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια και η Ελπίδα ήξερε ή προσπαθούσε να μάθει ποια ήταν. Δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος. Το είχε ως φυσιολογικό πράγμα στη ζωή του ότι ο ίδιος είχε σχέσεις με παρά πολλές γυναίκες.

Διαβάστε επίσης:

Σύζυγος Φιλιππίδη: Ποια η σχέση του άνδρα μου με τις Παπαχαραλάμπους, ΑναστασοπούλουΣΧΟΛΙΑ