• Κοινωνία

    Νέα Σμύρνη: Σοβαρά επεισόδια από κουκουλοφόρους στην πορεία διαμαρτυρίας – Τραυματίστηκε αστυνομικός (video)

    • NewsRoom

    Αστυνομικοί προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένο συνάδελφο τους κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κατοίκων και συλλογικοτήτων κατά της αστυνομικής βίας, στην Νέα Σμύρνη, Τρίτη 09 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας  στη Νέα Σμύρνη, με αφορμή το επεισόδιο αστυνομικής βίας που καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο.

    Κατά τη συγκέντρωση καταγράφηκαν εικόνες απίστευτου συνωστισμού καθώς η διαδήλωση, που πραγματοποιείται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, ήταν ιδιαίτερα πολυπληθής. Η πορεία στους κεντρικούς δρόμους ξεκίνησε γύρω στις 18.30, ενώ μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονται και ομάδες οπαδών ομάδων. Οι αστυνομικοί σε ελέγχους εντόπισαν σάκο με μπουκάλια γεμάτα εύφλεκτο υλικό.

    Λίγο πριν φτάσει η πορεία  διαμαρτυρίας φτάσει στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σμύρνης, ομάδα ατόμων που διασπάστηκε από το κύριο σώμα της πορείας επιχείρησαν να το  «πολιορκήσουν» με ρίψη μολότοφ,  φωνάζοντας μάλιστα συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφορντίνα.

    Η αστυνομία απάντησε με την χρήση της Αύρας καθώς και  χρήση χημικών, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι απάντησαν στήνοντας οδοφράγματα με κάδους.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε πισώπλατα την επίθεση διαδηλωτή, τραβώντας τον από τη μηχανή. Στη συνέχεια πλήθος ατόμων επιτέθηκε πάνω του, χτυπώντας τον με κλωτσιές. Συνάδελφοί του, αλλά και δημοσιογράφοι προσπάθησαν να τον προστατέψουν.

    Αστυνομικοί απωθούν διαδηλωτές κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κατοίκων και συλλογικοτήτων κατά της αστυνομικής βίας, στην Νέα Σμύρνη, Τρίτη 09 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Τον αστυνομικό παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Δείτε το βίντεο της επίθεσης

    ο κάλεσμα για συγκέντρωση απηύθυναν συλλογικότητες ενώ σε αυτό ανταποκρίθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης,  ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως  «την Τρίτη 09 Μάρτη στις 18:00 όλοι και όλες με την παρουσία μας στο Παλούκι Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. Με την παρουσία μας επιβεβαιώνουμε και διατρανώνουμε ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία δεν είναι αποδεκτά στην κοινωνία μας. Μαζί μας θα βρίσκονται όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης μας και κάθε πολίτης που δεν θέλει καταστολή και τρομοκρατία στην πόλη μας».

    Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και συλλογικοτήτων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κατά της αστυνομικής βίας, Τρίτη 09 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Με σύνθημα «δεν θα τους περάσει» μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα έκαναν κάλεσμα για το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, όπου έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.

    Με εντολή της Αστυνομίας έχουν διακοπεί από τις 17.00 τα δρομολόγια του Τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.



    ΣΧΟΛΙΑ