• Κοινωνία

    Μάτι: Αποδοκιμασίες στον Ματθαιόπουλο από συγγενείς θυμάτων

    Καμένα αυτοκίνητα, σπίτια και δέντρα στο Μάτι, μετά την πυρκαγιά του 2018


    Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο, την ώρα που ο κατηγορούμενος για την πολύνεκρη τραγωδία έφτανε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί.

    «Απαιτούμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσαν οι συγκεντρωμένοι συγγενείς, εκφράζοντας παράλληλα την απορία τους γιατί άλλες πολύνεκρες τραγωδίες «όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ στο Μάτι υπάρχουν μόνο πλημμελήματα».

    «Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το ‘παρών’ και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα», είπαν οι συγγενείς, «φωτογραφίζοντας» και τον κ. Ματθαιόπουλο που το 2018 ήταν υπαρχηγός του ΠΣ και μετά την πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε 101 ανθρώπους, προήχθη σε αρχηγό.

    Μέχρι τώρα ο ανακριτής που διερευνά την υπόθεση Αθανάσιος Μαρνέρης έχει ζητήσει 3 φορές από την Εισαγγελία την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος τότε υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής. Ωστόσο τα αιτήματα του απορρίφθηκαν με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν νέα στοιχεία που να καταδεικνύουν δόλο των κατηγορουμένων.

    Έτσι ο ανακριτής λαμβάνει αυτές τις ημέρες τις τελευταίες απολογίες από κατηγορουμένους για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια. Αμέσως μετά και εάν δεν προκύψει κάποιο νέο στοιχείο, η ανάκριση θα ολοκληρωθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραγωδία στο Μάτι: Στον ανακριτή ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Ματθαιόπουλος

    Μάτι: Ευθύνες στην Πυροσβεστική για την τραγωδία επιρρίπτουν στελέχη της Τροχαίας και της ΕΛΑΣ

    Νέο αίτημα ανακριτή για Μάτι: «Δίωξη για κακούργημα σε τουλάχιστον 10 στελέχη ΠΥ και Πολιτικής Προστασίας»



    ΣΧΟΛΙΑ