• Κοινωνία

    Τραγωδία στο Μάτι: Στον ανακριτή ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Ματθαιόπουλος


    Η ώρα των εξηγήσεων για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι έφτασε για τα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Ο πρώην αρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος πέρασε σήμερα το ανακριτικό κατώφλι με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, για πλημμεληματικές πράξεις ή παραλείψεις του που οδήγησαν στο θάνατο 102 ανθρώπους και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

    Ο κ. Ματθαιόπουλος ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός, στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στις 23 του Ιουλίου 2018 και ήταν ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής που ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη για κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο.

    Όμως και τα 3 αιτήματα απορρίφθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία έκρινε ότι δεν προέκυψε η στοιχειοθέτηση δόλου.

    Έτσι, ο ανακριτής καλεί σε απολογία και τους τελευταίους κατηγορουμένους για τα πλημμελήματα για τα οποία εξαρχής διώκονται (ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια).

    Πλέον μετράμε αντίστροφα για την ολοκλήρωση της ανάκρισης.

    Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία και να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του. Δεν αποκλείεται, ωστόσο να πάρει και νέα ολιγοήμερη προθεσμία για τις αρχές Μαρτίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάτι: Ευθύνες στην Πυροσβεστική για την τραγωδία επιρρίπτουν στελέχη της Τροχαίας και της ΕΛΑΣ

    Τσακλόγλου: Μεταβίβαση ακινήτου 129 στρεμμάτων στο Μάτι για κοινόχρηστο χώρο αναψυχής

    Δημήτρης Μοθωναίος: Η καθηλωτική εξομολόγηση για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη



    ΣΧΟΛΙΑ