• Κοινωνία

    Λυσιστράτη η Αλίσα Μιλάνο: Γιατί καλεί τις γυναίκες σε απεργία από το σεξ

    • NewsRoom

    Αλίσα Μιλάνο


    Σε απεργία από το σεξ καλεί τις γυναίκες η Αλίσα Μιλάνο

    Ως άλλη Λυσιστράτη, η Αλίσα Μιλάνο απηύθυνε κάλεσμα μέσω Twitter προς όλες τις γυναίκες να κάνουν «απεργία» από το σεξ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την νομοθεσία που υπερψήφισαν οι Ρεπουμπλικανοί για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

    «Τα αναπαραγωγικά δικαιώματά μας έχουν καταργηθεί. Μέχρι οι γυναίκες να αποκτήσουν έλεγχο επάνω στα σώματά τους δεν πρέπει να ρισκάρουμε εγκυμοσύνες. Σταθείτε δίπλα μου με το να μην κάνετε σεξ μέχρι να γίνουμε ξανά αυτόνομες ως προς το σώμα μας. Καλώ σε απεργία από το σεξ», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια του κινήματος #MeToo, χρησιμοποιώντας το hashtag #SexStrike.

    Η πολιτεία της Τζόρτζια γίνεται η τέταρτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγορεύει την άμβλωση όταν έχει προηγηθεί ανίχνευση καρδιακής δραστηριότητας του εμβρύου. Αυτό συμβαίνει συνήθως στην έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, όταν ακόμη πολλές γυναίκες δεν έχουν αντιληφθεί ότι κυοφορούν.

    «Πρέπει να αντιληφθούμε πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε όλη τη χώρα», τόνισε η ηθοποιός.

    Όπως εξήγησε ο μεγαλύτερος φόβος της είναι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα ανατρέψει, όπως ελπίζουν οι Ρεπουμπλικανοί, απόφαση του 1973 που νομιμοποίησε τις εκτρώσεις.

    Μετά το tweet της, η Αλίσα Μιλάνο έγινε παγκόσμιο Trend στο Twitter, με άλλους να συμφωνούν μαζί της και άλλους να εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους, αλλά και την οργή τους.

    Μάλιστα, τόσο η ίδια, όσο και άλλοι ηθοποιοί και σεναριογράφοι έχουν υπογράψει επιστολή στην οποία δηλώνουν πως σε περίπτωση που περάσει ο νόμος, θα σταματήσουν τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που γίνονται στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

    Αλίσα Μιλάνο

    Πρόκειται για την πολιτεία, όπου εργάζονται πάνω από 200.000 άτομα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, λόγω της χαμηλής φορολογίας, που υπάρχει με αποτέλεσμα πολλές γνωστές παραγωγές, όπως το Avengers: Endgame, το Stranger Things του Netflix, το The Walking Dead του AMC, αλλά και το Insatiable του Netflix, στο οποίο συμμετέχει η Αλίσα Μιλάνο, να γυρίζονται εκεί.



    ΣΧΟΛΙΑ