• Κοινωνία

    Κορoνοϊός: Στο «κόκκινο» η Ελλάδα με 2.353 κρούσματα – Οι περιοχές που «βράζουν» και τα νέα μέτρα


    Προ των πυλών της ανακοίνωσης νέων μέτρων βρίσκεται η χώρα μας, εξαιτίας των αυξημένων αριθμών στα κρούσματα, αλλά και της πληρότητας που παρουσιάζουν οι κλίνες ΜΕΘ, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού

    Στο «κόκκινο» φαίνεται να είναι συγκεκριμένα η Αττική, η οποία χθες κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, την ημέρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μέσα στο 2021.

    Τα 2.353 κρούσματα ήρθαν ως αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού ελέγχων που έγινε το προηγούμενο 24ωρο (πάνω από 60.000 αριθμός επίσης ρεκόρ), με την Αττική να καταγράφει το χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

    Μετά τα 1.047 κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί στις 23 Φεβρουαρίου, για δεύτερη φορά το σύνολο των περιστατικών μόλυνσης ανέρχεται σε 4ψηφιο νούμερο και αυτή τη φορά αρκετά μεγαλύτερο, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι από τα 2.353, τα 1.159 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική με το κέντρο της Αθήνας να «φλέγεται» καθώς καταγράφηκαν 318 κρούσματα. Εξίσου ανησυχητικοί είναι οι αριθμοί και στον Πειραιά (202) και τα δυτικά προάστια (185), την ώρα που τα νοσοκομεία της Αττικής ασφυκτιούν.

    Αναλυτικά, τα κρούσματα στην Αττική ανά περιοχή κατανέμονται ως εξής:

    -103 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
    -155 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
    -185 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
    -41 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
    -318 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
    -127 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
    -202 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

    Στα «κόκκινα» και η Θεσσαλονίκη

    Εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει σταθερά αυξητικές τάσεις με τα κρούσματα να φτάνουν χθες τα 304, την ώρα που η Αχαΐα μετρά 112 και η Λάρισα 90.

    Στην Πάτρα, ειδικότερα, ένα 9χρονο παιδί νοσηλεύεται στην ΜΕΘ με κορονοϊό. Το παιδί είναι από το ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης και διαγνώστηκε θετικό, ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι ανησυχητικά για την εξέλιξη της υγείας του.

    Χθες, σύμφωνα με το thebest, στην κλινική του ΠΓΝΠ με κορονοϊό νοσηλεύονται τρία παιδιά: μία 15χρονη που εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα ένας 14χρονος, μια 14χρονη, αλλά και ένας 6χρονος στα ύποπτα με εικόνα πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου στα παιδιά.

    Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

    Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης του κορoνοϊού και ιδίως της βρετανικής που φαίνεται πως εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στη χώρα.

    Για τις μεταλλάξεις τοποθετήθηκε χθες και ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο «Σωτηρία».

    «Αυτό που βλέπουμε τώρα και πρέπει να εξηγήσουμε και στους πολίτες είναι ότι τα καινούργια στελέχη του ιού -οι μεταλλάξεις, οι λεγόμενες βρετανικές μεταλλάξεις- κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό. Αυτό εξηγεί και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε πάρει μέτρα προστασίας και βρισκόμαστε ουσιαστικά σε lockdown στην Αττική εδώ και κάποιες εβδομάδες. Και ευτυχώς που το κάναμε, διότι αν δεν το είχαμε κάνει τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αρ. Πελώνη: Αποκλείει η κυβέρνηση καθολικό lockdown – Αλλαγές στον κωδικό 6

    ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν υπόσχεται να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί ενήλικες μέχρι τα τέλη Μαΐου

    Ηλίας Μόσιαλος: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ