• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

    • NewsRoom


    Υψηλοί εξακολουθούν να είναι οι αριθμοί σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι η χώρα τελεί υπό ένα δεύτερο lockdown τις τελευταίες σχεδόν 4 εβδομάδες.

    Παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, οι αριθμοί του κορονοϊού παραμένουν ανησυχητικά υψηλοί, την ώρα που όλα τα σενάρια δείχνουν μία ακόμη παράταση του lockdown που έχει επιβληθεί από τις 7 Νοεμβρίου.

    Τα στοιχεία δείχνουν πως δυστυχώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται δυναμικά και η αντιμετώπισή του δεν είναι μια απλή υπόθεση. Έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ειδικότερα συγκεκριμένες περιοχές, όπου εμφανίζονται να έχουν σταθερά έντονο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

    Αυτό, μάλιστα, έχει κάνει τους ειδικούς να ζητούν αυστηρή τήρηση των μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων.

    Σημειώνεται ότι χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 2.186 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, 89 νεκρούς σε 24 ώρες, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η εκτόξευση των διασωληνωμένων που έφτασαν πλέον τους 613 (!).

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του ΕΟΔΥ, για ακόμη μια φορά, Αττική και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο «κόκκινο». Με 375 και 453 κρούσματα αντίστοιχα, οι δύο πόλεις τοποθετούνται στην κορυφή του πίνακα με τις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Αυξημένα είναι τα κρούσματα και στις Σέρρες (54).

    Ωστόσο ιδιαίτερα σοβαρή παραμένει η κατάσταση και στη Λάρισα, που και πάλι είχε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων (129) όπως και η Πέλλα (115), ενώ αρκετά ήταν τα κρούσματα και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπως η Δράμα (79), ο Εβρος (49), η Ξάνθη (59), η Ροδόπη (40), οι Σέρρες (54), η Χαλκιδική (29), η Καβάλα (65), η Ημαθία (86), η Πιερία (71), η Κοζάνη (33) και η Φλώρινα (46).

    Διαβάστε ακόμη:

    Εξαδάκτυλος: Επικίνδυνη η πρόωρη άρση του lockdown – Στους 900 μπορεί να εκτοξευτούν οι διασωληνωμένοι

    Άδωνις Γεωργιάδης: Σύντομα η λειτουργία των εποχικών καταστημάτων

    Έρχεται η νέα παράταση του lockdown – Τι ανοίγει εν όψει Χριστουγέννων και τι θα γίνει με τα σχολεία

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ