ΥΓΕΙΑ

Εξαδάκτυλος: Επικίνδυνη η πρόωρη άρση του lockdown – Στους 900 μπορεί να εκτοξευτούν οι διασωληνωμένοι

  • NewsRoom


Τον φόβο και την ανησυχία ότι σε περίπτωση πρόωρης άρσης του lockdown, το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού θα βγει εκτός ελέγχου και οι διασωληνωμένοι θα εκτοξευτούν στους 900 εξέφρασε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι «Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς με αυτό τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Για να αρθεί το lockdown, ο αριθμός των διασωληνωμένων πρέπει να είναι διψήφιος. Από τους 95 στις 25 Οκτωβρίου φτάσαμε στους 600 που είναι σημείο συναγερμού στις 27-28 Νοεμβρίου, σε λίγες μόνο εβδομάδες. Αν κάνουμε ένα βήμα πρόωρο, αυτό που θα συμβεί είναι να έχουμε μια υποτροπή του δεύτερου κύματος, το οποίο θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο. Είμαστε στο σημείο, όπου πλέον θα υπάρξει έκρηξη, διότι αν οι 600 γίνουν 900, το οποίο πλέον δεν είναι απίθανο, οι δυνατότητες θα έχουν ξεπεραστεί».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αν δεν είχαμε τα μέτρα, σήμερα οι διασωληνωμένοι θα ήταν τετραψήφιοι και τα κρούσματα πενταψήφια», ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που έχει στήριξη από τις γειτονικές χώρες, «ώστε να βάλουμε στο τρένο κάποιους ασθενείς και να τους στείλουμε να νοσηλευτούν π.χ. στη Γερμανία».

Ο κ. Εξαδάκτυλος επανέλαβε ότι η διάδοση του ιού είναι τεράστια, η κοινωνία είναι στα όρια της υπερκόπωσης και για αυτό υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πρέπει να οργανωθεί καλύτερα η εμβολιαστική καμπάνια, ενώ για να «χτιστεί» ένα τείχος προστασίας απέναντι στον κορονοϊό και να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να εμβολιαστούν 3-4 εκατ. άνθρωποι και ο χρόνος που απαιτείται είναι 1,5-2 μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται η νέα παράταση του lockdown – «Κλειδί» το εμβόλιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Μπουρλάς στο Greek Economic Summit: Αλλάζει το τοπίο στη φαρμακοβιομηχανία – Στο παιχνίδι και οι μικροί παίκτες

Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020


ΣΧΟΛΙΑ