• Κοινωνία

    Κοριοί: Νέα καταγγελία για ξενοδοχείο στην Αθήνα: «Το παιδί μου έβγαλε εξανθήματα, έκανε πυρετό»

    • NewsRoom
    Δωμάτιο ξενοδοχείου


    Οι κοριοί προκαλούν έντονη ανησυχία και στην Ελλάδα με τους ειδικούς να πιστεύουν ότι η εξάπλωσή τους θα είναι ταχεία και στη χώρα μας. Κι αυτή η εξάπλωση κατά κύριο λόγο αφορά σε ξενοδοχεία της Αττικής που υποδέχονται τουρίστες από χώρες που τις προηγούμενες εβδομάδες παρουσίασαν την έξαρση του φαινομένου.

    Νέα καταγγελία για ξενοδοχείο της Αθήνας υπήρξε τις προηγούμενες ώρες από μητέρα και την κόρη της.

    Η γυναίκα καταγγέλλει πως το ξενοδοχείο δεν ανέλαβε καμία ευθύνη όταν τους ενημέρωσε σχετικά με το περιστατικό.

    Το ξενοδοχείο από την πλευρά του, ισχυρίζεται πως δεν έγινε κάποια σχετική καταγγελία αλλά και ότι κάνουν απεντομώσεις αρκετά συχνά.

    «Διαμέναμε στην Αθήνα σε ένα ξενοδοχείο, μετά από τρεις ημέρες που φύγαμε το παιδί έβγαλε κάποια σπυριά στα πόδια. Νομίζαμε ότι ήταν κουνούπια, στην πορεία διαπιστώσαμε ότι ήταν από κοριό. Έβγαλε εξανθήματα, πυρετό και κατάλαβε ότι δεν ήταν τελικά κουνούπι», δήλωσε η καταγγέλλουσα.

    «Σήμερα χρειάστηκε το παιδί να νοσηλευτεί, άμα δείτε τα χέρια της και τα πόδια της είναι τραγικά τα πράγματα. Είναι τώρα με σπυριά και παίρνουμε κάποιες αντιβιώσεις, χρειαστήκαν κάποια φάρμακα. Όταν επικοινώνησα μετά με το ξενοδοχείο, σήμερα δηλαδή το μεσημέρι, ούτε καν μου είπαν περαστικά, ούτε καν ασχολήθηκαν», συνέχισε.

    Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, είπε στο Mega πως οι κοριοί υπάρχουν αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος.

    «Οι κοριοί υπάρχουν. Στη Γαλλία το αντιμετωπίζουν καιρό. Δεν πεθαίνεις με τους κοριούς, μπορεί να σου κάνει ένα εξάνθημα και εάν αυτό είναι μεγάλο τότε πρέπει να απευθυνθούμε σε ένα ειδικό. Είναι ακριβώς το ίδιο με το κουνούπι, προκαλεί κνησμό. Οι ξενοδόχοι θα πρέπει να ασχοληθούν και να βάλουν τα ατμομηχανήματα, τα όποια μπορούν να τα εξουδετερώσουν λόγω θερμοκρασίας. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη καθαριότητα. Το εξάνθημα μπορεί να κρατήσει δύο μέρες. Αν έχεις αλλεργία, πάλι δεν έχεις πρόβλημα διότι μπορείς να βάλεις κορτιζονούχα αλοιφή».

    Ο δερματολόγος Δημήτρης Ρηγόπουλος μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι οι κοριοί σε αντίθεση με τα κουνούπια δεν μεταφέρουν ασθένειες ενώ για έξαρση του φαινομένου έκανε λόγο ο γεωπόνος-εντομολόγος, Γιώργος Σιχάνης, αναφέροντας ότι υπάρχουν κρούσματα σε όλη την Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Συναγερμός και στην Ελλάδα: Έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική λόγω κοριών



    ΣΧΟΛΙΑ