• Κοινωνία

    Απίστευτο: Ψεύτικη ανακοίνωση καλούσε τους τουρίστες να φύγουν από τα Εξάρχεια λόγω… κοριών

    • NewsRoom
    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Μεγάλη ανησυχία σε κατοίκους των Εξαρχείων, αλλά ιδιαίτερα σε ενοίκους σπιτιών βραχυχρόνιας μίσθωσης προκάλεσε μια επιστολή που ανέφερε ότι πρέπει να απομακρυνθούν για λόγους υγείας.

    Συγκεκριμένα η ανακοίνωση είχε θυροκολληθεί στα Εξάρχεια και παρουσιαζόταν σαν ως έγγραφο του υπ. Υγείας και του Δήμου Αθηναίων.

    Η ανακοίνωση, η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά, καλούσε τους ενοίκους των διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης για λόγους υγείας να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα αυτά προς προστασία της δημόσιας υγείας των μόνιμων κατοίκων.Ο λόγος για τον οποία θα έπρεπε να φύγουν ήταν οι… κοριοί! Η ανακοίνωση ανέφερε ότι λόγω των κοριών οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση είχαν ειδοποιηθεί να σταματήσουν να τα νοικιάζουν! Σημείωνε δε ότι αν κάποιος δεν συμμορφωνόταν θα αντιμετώπιζε πρόστιμο 500 ευρώ. Και οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές. «Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση, απολαύστε τη διαμονή σας στην Ελλάδα», κατέληγε η ανακοίνωση.

     

    To υπ. Υγείας διέψευσε την ανακοίνωση αυτή και ενημερώνει ότι έχει ενημερωθεί αρμοδίως η ΕΛΑΣ.

    Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής.

    Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Κοριοί: Τι συνέβη στο ξενοδοχείο στη Νέα Μάκρη – Τα βασικά μέτρα προστασίας
    Κοριοί: Πώς θα καταλάβεις ότι σε τσίμπησαν



    ΣΧΟΛΙΑ