Κοινωνία

Καβάλα: Αστυνομικοί «όργωσαν» αντιπροσωπεία αυτοκινήτων για χρήματα από ληστεία με λεία 4,2 εκ. ευρώ

  • NewsRoom


Φύλλο και φτερό έκαναν αντιπροσωπία αυτοκινήτων στα Αμισιανά της Καβάλας αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, οι οποίοι την ερευνούν  εξονυχίστηκα από το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μήνες οι αστυνομικοί συνέλεγαν στοιχεία, μέχρι να φτάσουν στη μεγάλη και αιφνιδιαστική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν τόσο τον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας όσο και άλλα άτομα.

H αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες του kavalapost.gr, φαίνεται ότι συνδέεται με τους ληστές με τις μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, όταν οι δράστες τον Ιανουάριο του 2019 εισέβαλαν στο σπίτι ιδιοκτήτη εταιρείας security και υπό την απειλή όπλου και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του, τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα. Εκείνος πίστεψε πως το 5χρονο παιδί του κινδύνευε και αποφάσισε να συνεργαστεί. Εκεί, τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4,2 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι αναζητούν τα χρήματα από την προαναφερθείσα υπόθεση. Μάλιστα, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, με σκαπτικό μηχάνημα όργωσαν στην κυριολεξία τον προαύλιο χώρο της αντιπροσωπείας και σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν ένα στρατιωτικό λουκάνικο με περίπου 500.000 ευρώ, ενώ αναζητούν και τα υπόλοιπα χρήματα, με την επιχείρηση να συνεχίζεται και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, καθώς δεν έχει σκαφτεί όλος ο χώρος τον οποίο εξέταζαν οι αστυνομικοί.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία θα φυλάσσεται όλο το βράδυ από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο, δεν έχει ξετυλιχθεί όλο το κουβάρι της υπόθεσης, με την Αστυνομία να αναζητά, κάτω από άκρα μυστικότητα, και άλλα πρόσωπα, πέρα από τον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.ΣΧΟΛΙΑ