Κοινωνία

Κατερίνη: Kαταστηματάρχες ανοίγουν την πίσω πόρτα και βάζουν μέσα κόσμο!

  • NewsRoom


Παρά τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης τα οποία ελήφθησαν με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, υπάρχουν κάποιοι που εμφανίζονται υπεράνω του νόμου και με τις ενέργειές τους θέτουν σε κίνδνυνο τους πολίτες.

Στην Κατερίνη, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε καθολικό lockdown, ορισμένοι επιχειρηματίες δεν δίστασαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους και να βάζουν πελάτες από… την πίσω πόρτα.

«Θα μου λέτε εσείς τι ακριβώς θέλετε και θα τα βάζω εγώ στο καλάθι, επειδή είναι παράνομο. Μόνο στο e-shop γίνεται. Εάν γίνει έλεγχος από την αστυνομία θα πείτε ότι δεν είναι δικά σας τα πράγματα και ότι απλά ρίχνετε μια ματιά»: Αυτή την οδηγία δίνουν οι υπάλληλοι γνωστού καταστήματος παιχνιδιών και εποχικών ειδών της Κατερίνης, στους πελάτες που μπαίνουν στο χώρο για να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα και διάφορα είδη σπιτιού.

Οι πόρτες του καταστήματος είναι κλειστές μπροστά αλλά από πίσω δέχεται κανονικά πελάτες. Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες του thesstoday.gr, πίσω τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού που μπαίνει στο μαγαζί για να ψωνίσει. Στην είσοδο κοντά στα ταμεία βρίσκονται κάποια ψιλικά είδη, σοκολάτες, πατατάκια και ζαχαρωτά, τα οποία το κοινό μπορεί να αγοράσει χωρίς πρόβλημα αφού είναι τρόφιμα, άρα είδη πρώτης ανάγκης, όπως ενημερώνουν οι εργαζόμενοι στο ίδιο μέσο.

Στο βάθος βρίσκονται όλα τα χριστουγεννιάτικα, τα προϊόντα δηλαδή που συγκεντρώνουν περισσότερο κόσμο. Γονείς με τα παιδιά τους και άτομα μεγάλης ηλικίας δείχνουν τι θέλουν από το ράφι και οι υπάλληλοι τα βάζουν στα καλάθια.

Όταν τελειώσουν τα ψώνια, οι πελάτες δίνουν τα στοιχεία τους και αργότερα μέσα στην ημέρα ή την επομένη αν υπάρχει πολύ δουλειά και πολλές «παραγγελίες», τα πράγματα φτάνουν στην πόρτα τους.

Μία ακόμα περίπτωση κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης

Κάπως διαφορετικά, αλλά με την ίδια «νοοτροπία», λειτουργεί γνωστό κατάστημα ειδών σπιτιού λίγο έξω από την πόλη, το οποίο μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Κατερίνης.

Στην είσοδο ο υπάλληλος ρωτάει τι ακριβώς θέλει ο καθένας και ενημερώνει ότι αν γίνει έλεγχος από την αστυνομία, θα πουν στους αστυνομικούς ότι ο πελάτης κόβει τιμολόγιο και όχι απλή απόδειξη.

Σε αυτό το κατάστημα άτομα είτε κατά μόνας, είτε δύο και τρεις μαζί ψωνίζουν με καλάθια και καρότσια ό,τι θέλουν, πηγαίνουν τα ψώνια στο ταμείο και τα παίρνουν σπίτι. Είναι δηλαδή λίγο πιο «χαλαρά» τα πράγματα απ’ ό,τι στο κατάστημα παιχνιδιών.

Κι άλλα καταστήματα φέρονται να λειτουργούν έτσι στην περιοχή, θέτοντας αφενός σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αποτελώντας δε κρούσματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Διαβάστε επίσης:

Ξεπερνούν τα 58 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως

Άδωνις Γεωργιάδης: Άνοιγμα της αγοράς με προσοχή – Πρώτα τα εποχιακά είδη και τα καταστήματα παιχνιδιών

Άνοιγμα αγοράς: Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις – Τι αποκάλυψε ο Νίκος Παπαθανάσης

 


ΣΧΟΛΙΑ