• Κοινωνία

    Κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Κρήτη – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, εκτεταμένες καταστροφές

    • NewsRoom

    Πηγή: ekriti


    Μία δύσκολη νύχτα είχε να αντιμετωπίσει η Κρήτη, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έπληξε το νησί, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένα προβλήματα

    Από χθες, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι τεράστιες ποσότητες νερού στο νησί έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, με εκτεταμένες καταστροφές, αλλά και πλημμυρισμένους δρόμους.

    Στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας βρίσκεται ο Δήμος Χερσονήσου, που δείχνει να αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα έως αυτή την ώρα.

    Η ΕΜΑΚ, μάλιστα, επιχειρεί στην περιοχή των Γουρνών, με βάρκες και το ερπυστριοφόρο, καθώς, σύμφωνα με όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος, Γιάννης Σέγκος, το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει και παρέσυρε αυτοκίνητα προς τη θάλασσα.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ekriti, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Ο κ. Σέγκος είπε ότι σήμερα θα είναι κλειστά τα σχολεία σε Ανάληψη, Μοχό και ίσως Γούρνες, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα κινδύνου, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους γονείς τους.

    Στην Κάτω Βάθεια του Δήμου Χερσονήσου, το ποτάμι περνά τον δρόμο και είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων.

    Κατολισθήσεις σημειώθηκαν επίσης στα Σπήλια, από Άγιο Σώζωντα προς Πεζά, καθώς και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

    Στην Σταλίδα Χερσονήσου, η κατάσταση είναι επίσης πολύ δύσκολη. Κατεστραμμένοι δρόμοι και πλημμυρισμένα σπίτια είναι η σημερινή εικόνα της περιοχής, με τους κατοίκους να βρίσκονται επί ποδός, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τηλεκπαίδευση: Αναβαθμισμένη σήμερα η Webex -Αγωνία αν θα αντέξει το σύστημα

    Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα – Ποιο το κίνητρο της 15χρονης κόρης της 50χρονης

    Γώγος για εμβόλιο Pfizer: Πότε θα έρθουν οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ