• Κοινωνία

    Τηλεκπαίδευση: Αναβαθμισμένη σήμερα η Webex -Αγωνία αν θα αντέξει το σύστημα

    • NewsRoom

    Πηγή: alfavita


    Δεύτερη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης σήμερα για τις περισσότερες εκπαιδευτικές βαθμίδες, μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown και μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αναμένουν με αγωνία να δουν αν όλα θα πάνε καλά.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ήταν η πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης, η οποία τελικά αντιμετώπισε πολλά τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι μαθητές ανά την επικράτεια να μην κατορθώσουν να κάνουν κανονικά το μάθημά τους.

    Όπως έγινε γνωστό, αιτία για τη ομαλή διεξαγωγή της χθεσινής εκπαιδευτικής διαδικασίας ήταν ένα τεχνικό ζήτημα της Cisco, που αφορούσε γενικότερα στην Ευρώπη. Ειδικότερα, κατά την δεύτερη σχολική ώρα «έπεσε» η πλατφόρμα Webex, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα.

    Μάλιστα, στον σχετικό χάρτη της εταιρείας απεικονιζόταν οι περιοχές με προβλήματα σύνδεσης, στις οποίες ήταν, εκτός από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, η Βόρεια Ιταλία, νότιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και η Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, κ.ά.).

    Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρίνισαν ότι ο πάροχος της πλατφόρμας Webex παρείχε διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση του προβλήματος και τη δρομολόγηση της πλήρης επαναλειτουργίας του συστήματος, το οποίο άρχισε τελικά να λειτουργεί ξανά χθες, προς το τέλος του σχολικού ωραρίου.

    «Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς, δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», σημείωνε συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

    Έτσι σήμερα, Τρίτη, μαθητές και εκπαιδευτικοί αναμένεται να χρησιμοποιήσουν και πάλι το Webex, με επιτυχία αυτή τη φορά.

    Επιπροσθέτως, μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

    Σημειώνεται ότι, εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

    Η χθεσινή δυσλειτουργία του συστήματος, πάντως, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να μην καταφέρουν να κάνουν μάθημα, στην πρεμιέρα της νέας περιόδου τηλεκπαίδευσης, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

    Ειδικότερα, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνη προχειρότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ακόμη και παραίτηση της υπουργού Παιδείας. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «αστείο».

    Διαβάστε ακόμη:

    Κράσαρε το Webex: Ο χάρτης που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό

    Ζαχαράκη: Tεχνικό ζήτημα της Cisco «εμπόδισε» τα τηλεμαθήματα – Δεν προσμετρώνται οι απουσίες

    Κυβερνητικές πηγές: Τον κατήφορο του λαϊκισμού συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ