• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί πρώτη φορά μη επανδρωμένο για τον ανεφοδιασμό εν πτήσει αεροσκάφους

    Boeing

    Ντένις Μιούλενμπεργκm, επικεφαλής Boeing


    Το αεροπλάνο χωρίς πιλότο της Boeing, MQ-25 T1, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το Αμερικανικό Ναυτικό για τον ανεφοδιασμό εν πτήσει μαχητικού αεροσκάφους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία.

    Κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στις 4 Ιουνίου, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μετέφερε καύσιμα σε ένα F/A-18 Super Hornet, “αποδεικνύοντας την ικανότητα του MQ-25 Stingray να πραγματοποιεί τη βασική του αποστολή του ανεφοδιασμού εν πτήσει”, διευκρινίζει ο όμιλος σε ανακοίνωση.

    To T1 είχε ήδη πραγματοποιήσει 25 δοκιμαστικές πτήσεις για να αξιολογηθεί ταυτόχρονα η αεροδυναμική του αεροσκάφους και του συστήματος ανεφοδιασμού εν πτήσει.

    Αναμένεται να σταλεί έως το τέλος του έτους σε ένα αεροπλανοφόρο στο Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια, για να πραγματοποιήσει εκεί άλλες δοκιμές.

    Η Boeing απέσπασε το 2018 ένα συμβόλαιο με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αξίας 805 εκατομμυρίων δολαρίων για να αναπτύξει αυτό το αεροσκάφος.

    Αναμένεται να πληροί τον ρόλο του ανεφοδιαστή, που εκτοξεύεται και ανακτάται από αεροπλανοφόρα, τον οποίο έχουν σήμερα τα F/A-18, “επιτρέποντας καλύτερη χρήση των μαχητικών αεροσκαφών και βοηθώντας στην επέκταση του πεδίου εφαρμογής της μοίρας των αεροπλανοφόρων”, σημειώνει η Μπόινγκ.

    Η ανάπτυξη αυτού του αεροσκάφους σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στην ένταξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις στρατιωτικές δραστηριότητες, που είναι όλο και πιο συχνή.

    Το 2013, ένα πρωτότυπο αόρατου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, του X-47B, προσγειώθηκε για πρώτη φορά σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

    Διαβάστε ακόμα:

    ΗΠΑ: Η FDA ενέκρινε σκεύασμα κατά του Αλτσχάιμερ

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ-το βλέμμα στις ΗΠΑ

    Πούτιν κατά ΗΠΑ: Χρησιμοποιούν το δολάριο ως εργαλείο οικονομικού και πολιτικού πολέμου

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ