Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Παραγγελίες από την εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης αεροσκαφών Avolon, εξασφάλισαν η Boeing και η Airbus, σε μια περίοδο κατά την οποία αυξάνεται το ανεκτέλεστο παραγγελιών των δύο κατασκευαστών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Avolon θα αγοράσει συνολικά 250 αεροσκάφη: 140 Boeing 737 Max, 75 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320neo και 35 Airbus A330neo. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά επιπλέον 100 αεροσκαφών.

1

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε ισχυρή ζήτηση για αεροσκάφη νέας τεχνολογίας, κάτι που αποτυπώνεται στη δραστηριότητά μας στις τοποθετήσεις και τις αγοραπωλησίες αεροσκαφών αυτό το τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Avolon, Άντι Κρόνιν, στην ανακοίνωση.

Οι εταιρείες εκμίσθωσης αεροσκαφών αποτελούν ολοένα σημαντικότερη πελατειακή βάση για την Airbus και την Boeing, καθώς προσφέρουν στις αεροπορικές εταιρείες τη δυνατότητα να εκσυγχρονίζουν τους στόλους τους χωρίς να χρειάζεται να αγοράζουν απευθείας ακριβά αεροσκάφη.

Τα αεροσκάφη στενής ατράκτου, όπως τα Boeing 737 και Airbus A320, είναι τα πιο διαδεδομένα στην εμπορική αεροπορία, γεγονός που τα καθιστά τα πιο εμπορεύσιμα και δημοφιλή μοντέλα στην αγορά μίσθωσης αεροσκαφών.

Η Avolon διαθέτει, διαχειρίζεται ή έχει δεσμευτεί για συνολικά 1.092 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων μοντέλα ευρείας και στενής ατράκτου των Boeing, Airbus, Embraer και Bombardier.

Διαβάστε επίσης: 

Ryanair: 29 νέα δρομολόγια για το καλοκαίρι του 2027 – Οι 4 νέοι ελληνικοί προορισμοί (πίνακας)

Red Bull: «Μαχαίρι» 18% στο μέρισμα των επενδυτών παρά τα κέρδη-ρεκόρ – Μειωμένο κατά €1,1 δισ.

Ambrosia Capital για Aktor: Έναρξη κάλυψης με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο 15 ευρώ