ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα βασικά σημεία του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για το Μάτι την περιοχή που εκτυλίχθηκε τραγωδία το καλοκαίρι του 2018 παρουσίασε πριν λίγη ώρα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, παρουσία του προέδρου του ΤΕΕ, που έχει αναλάβει την εκπόνησή του πέρσι από τον πρωθυπουργό.
Πρόκειται το πρώτο βήμα καθώς θα ακολουθήσει η Μελέτης Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής.
Για να αποκατασταθεί πλήρως η περιοχή θα χρειασθούν περίπου 4 χρόνια. Μεταξύ άλλων προβλέπονται περίπου 140 κατεδαφίσεις (κατοικίες, χώροι εστίασης, τουριστικό κατάλυμα). Οι ιδιοκτήτες των κτισμάτων που θα κατεδαφιστούν θα αποζημιωθούν όπως προβλέπει ο νόμος υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν στο ακίνητό τους αυθαιρεσίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν: Η Γαλλία τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Δανίας και της Γροιλανδίας
- Βορίδης για Κωνσταντοπούλου: «Τέτοια πράγματα έχουμε ζήσει μόνο με τη Χρυσή Αυγή»
- Γερμανία: Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Deutsche Bank – Η μετοχή της καταγράφει ήδη πτώση ύψους 3%
- Πυροσβεστική για Βιολάντα: Πολύμηνη η διαρροή στο εργοστάσιο – Εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις προπανίου κάτω από το έδαφος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.