• Κοινωνία

    Οικονομική Εισαγγελία: Ποιος είναι ο νέος υπερ-εισαγγελέας οικονομικών εγκλημάτων και διαφθοράς

    ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ


    Ο Παναγιώτης Καψιμάλης είναι ο νέος επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

    Υπό την εποπτεία του θα συνεχιστούν όλες οι μεγάλες έρευνες για διαφθορά στον δημόσιο βίο, φοροδιαφυγή και διασπάθιση χρήματος.

    Ο κ. Καψιμάλης παραλαμβάνει τη «σκυτάλη» από τον Χρήστο Μπαρδάκη, μετά την πρόσφατη προαγωγή του τελευταίου σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Ο νέος οικονομικός εισαγγελέας γνωρίζει άριστα τις υποθέσεις του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, καθώς μέχρι τώρα υπηρετούσε στο πλευρό του κ. Μπαρδάκη ένας από τους τρεις τακτικούς οικονομικούς εισαγγελείς.

    Η απόφαση της τοποθέτησης του εισαγγελέα Εφετών στη θέση του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ελήφθη από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως και της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργίας Αδειλίνη και Ιωάννας Κλάπα.

    Με απόφαση του Συμβουλίου, τη μέχρι χθες θέση του κ. Καψιμάλη (τακτικός μέλος της Οικονομικής Εισαγγελίας) παίρνει η εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου, η οποία στο παρελθόν είχε διατελέσει προϊσταμένη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Και η κ.Φάκου συνεχίζει την υπηρεσία της στην Οικονομική Εισαγγελία αφού μέχρι τώρα ήταν αναπληρωματικό μέλος.

    Ως επίκουροι εισαγγελείς ορίστηκαν ο Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος και η Μαρία Παπαδοπούλου, ενώ για τη Θεσσαλονίκη επελέγησαν οι εισαγγελείς Ολγα Ζαφειρίδου και Δήμητρα Τσιαρδιακλή.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνελήφθησαν 2 Τούρκοι κατάσκοποι – Παρακολουθούσαν εγκαταστάσεις του ΠΝ στον Πόρο

    Μητσοτάκης για Λιβύη: Όλη η χώρα πενθεί για τα 5 νεκρά μέλη της ελληνικής αποστολής – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποδεσμεύονται 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων



    ΣΧΟΛΙΑ