ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι όροι που έθεσε το δικαστήριο της ΕΕ
Οι εθνικές κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες κατασκοπείας τους δεν μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση στα τηλεφωνικά και τα ιντερνετικά δεδομένα των χρηστών, αποφάνθηκε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κορυφαίο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΕ.
Σ’ αυτή την πολυαναμενόμενη απόφασή του, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η διατήρηση τέτοιων δεδομένων γενικώς και αδιακρίτως μπορεί να επιτραπεί μόνο όταν οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» ή στο πλαίσιο της «μάχης εναντίον της σοβαρής εγκληματικότητας».
Στις περιπτώσεις αυτές, η πλήρης πρόσβαση στα τηλεφωνικά και ιντερνετικά δεδομένα των χρηστών πρέπει να περιορίζεται μόνο στο χρονικό διάστημα που είναι «αυστηρά απαραίτητο», προστίθεται στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εξάρχου (Aktor): «Έρχεται ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη» – Ζητά επιδοτήσεις στο ρεύμα και μείωση του κόστους μεταφοράς φυσικού αερίου
- Alpha bank: Από το αρχαίο νόμισμα της Αίγινας στο νέο λογότυπο – Μια ιστορία 147 ετών στην καρδιά της Αθήνας
- Γεωργιάδης: Πήγα κι εγώ στην Αθηναϊκή Λέσχη, μείζον εθνικό συμφέρον οι σχέσεις μας με το Ισραήλ – Πυρά σε Χρηστίδη για την «απολογία» του
- Μήνυμα Χατζηδάκη στην ΟΝΝΕΔ: Να πάρουμε στην πλάτη μας την επόμενη εκλογική μάχη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.