• Business

    Yahoo: Αυτοί οι λογαριασμοί δικαιούνται αποζημίωση από 300 έως και 20 χιλ. ευρώ

    • NewsRoom
    Yahoo

    Yahoo


    Ποσό έως και 325 ευρώ σε μετρητά μπορούν να διεκδικήσουν χιλιάδες χρήστες που διαθέτουν λογαριασμό στο Yahoo, ως αποζημίωση για το μεγάλο «χακάρισμα» που είχε δεχθεί η πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένοι πάνω από 3 δισ. λογαριασμοί της.

    Πιο συγκεκριμένα, χρήστες που διέθεταν λογαριασμό στην Yahoo το χρονικό διάστημα μεταξύ των ετών 2012 και 2016, δικαιούνται και μπορούν να λάβουν αποζημίωση για το λάθος της εταιρείας, που διακινδύνευσε τα προσωπικά δεδομένα πλήθους χρηστών. Επιπλέον, άλλοι χρήστες θα εξοφληθούν για υπηρεσίες παρακολούθησης πίστωσης και ανάκτησης ταυτότητας από την AllClearID.

    Υπενθυμίζεται ότι, πριν από 2 χρόνια, η Yahoo υπέστη ένα μεγάλο χακάρισμα, με αποτέλεσμα το λογισμικό της να μείνει απροστάτευτο και να προσπελαστεί το firewall της. Κατά συνέπεια, περισσότεροι από 3 δισ. λογαριασμοί έμειναν εκτεθειμένοι σε χάκερς.

    Το 2017 κατατέθηκε αγωγή από νομική εταιρεία κατά της Yahoo. Η αγωγή που έχει κατατεθεί κατά του τεχνολογικού γίγαντα, ως αποτέλεσμα της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής, κατέληξε σε διακανονισμό, με την εταιρεία να καλείται τώρα να καταβάλει 106,5 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις.

    Τα λεφτά θα πάνε σε όσους χρήστες αποδειχτεί ότι είχαν σοβαρή ζημιά από το χακάρισμα και την διαρροή των προσωπικών στοιχείων. Στη λίστα εκείνων που θα λάβουν αποζημίωση θα ενταχθούν οι χρήστες που είχαν ένα λογαριασμό Yahoo μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2012 και της 31ης Δεκεμβρίου 2016, είτε εκείνοι που έχουν λάβει μια ειδοποίηση παραβίασης των δεδομένων από τη Yahoo μεταξύ του 2016 και του 2017.

    Για όσους είναι αβέβαιοι για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να επισκεφθούν την ειδική φόρμα επικοινωνίας, ενώ υπάρχουν και διάφορα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των ζημιών, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.

    Όσοι θέλουν να διεκδικήσουν την αποζημίωση, θα πρέπει να επισκεφθούν τη σχετική πλατφόρμα, μέσα από την οποία θα κληθούν να αποδείξουν ότι υπέστησαν ζημιά και, εφ’ όσον η εταιρεία αναγνωρίσει ότι πράγματι τους έθεσε σε κίνδυνο, θα καταθέτει το σχετικό ποσό. Αυτό ισχύει για τους απλούς χρήστες ή όσους εν πάση περιπτώσει δεν είχαν οικονομική απώλεια.

    Ωστόσο, αν κάποιος είδε να χρησιμοποιείται η κάρτα του ως αποτέλεσμα της παραβίασης, τότε σημειώνεται ότι μπορεί να διεκδικήσει ως και 20.000 ευρώ περίπου.

    Σημαντικό είναι, πάντως, να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης είναι η 20η Ιουλίου 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ