array(0) {
}
        
    
Menu
-2.26%
Τζίρος: 203.67 εκατ.

Τα 4,4 δισ. της ΔΕΗ, οι 10 εφοπλιστές και ο χαμός με την ΑΜΚ, τα φαντάσματα του Ανδρουλάκη, ποιος είναι ο εφοπλιστής Ρασπότοφ, νορβηγοί οπλάδες στην Αθήνα και στο σφυρί το σπίτι της Λεβέντη

Media

Twitter: Κενό ασφαλείας στην πλατφόρμα – Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία χρηστών

Comments

Ακόμη μια φορά, τα απόρρητα στοιχεία των χρηστών βρέθηκαν εκτεθειμένα

Νέα διαρροή απόρρητων προσωπικών στοιχείων είχαμε πρόσφατα, αυτή τη φορά στην πλατφόρμα του Twitter, που είχε αποτελέσει έως τώρα τον τελευταίο πυλώνα ασφάλειας, στον οποίο δεν είχαν παραβιαστεί ποτέ ξανά τα στοιχεία των χρηστών.

Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η εταιρεία Twitter Inc, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα, βάσει της οποίας κάνει γνωστό ότι τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που «ανεβάζουν» οι χρήστες του κοινωνικού μέσου δικτύωσης, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του για την ασφάλεια, μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν «ακουσίως» για διαφημιστικούς σκοπούς.

Το Twitter συγκεκριμένα εξήγησε ότι, όταν διαφημιστές φόρτωσαν τους καταλόγους τους μάρκετινγκ, μπορεί να αντιστοίχισε χρήστες στην πλατφόρμα με τον κατάλογο των διαφημιστών, βάσει της διεύθυνσης email ή του τηλεφωνικού αριθμού που είχαν δώσει οι κάτοχοι λογαριασμών.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν κοινοποιήθηκαν σε τρίτες πλευρές, αλλά ήταν διαθέσιμες εσωτερικά, ώστε να επιτραπεί οι χρήστες να λαμβάνουν στοχευμένες διαφημίσεις.

Ο ιστότοπος έσπευσε να προσθέσει στην ανακοίνωσή του ότι το ζήτημα που προέκυψε έχει διορθωθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου. Αδιευκρίνιστος παρέμεινε, ωστόσο, ο αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκαν από το ακούσιο αυτό «λάθος».

«Ήταν ένα λάθος και ζητούμε συγγνώμη», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε ανάρτησή της σε ιστότοπο.

Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο διάστημα, πλήθος τέτοιων περιστατικών λαμβάνουν χώρα σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις, τόσο από τους χρήστες, όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως και κρούοντας τον κώδωνα του προβληματισμού για τον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες τους χειρίζονται τα δεδομένα χρηστών.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίπλωμα κινητικότητας: Η πρόταση του ΠΣΕΟ για θεσμική θωράκιση και νέους κανόνες στα πατίνια
Ρόδος: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα
ΟΑΣΑ: Κλείνουν νωρίτερα 4 σταθμοί του Μετρό στη Γραμμή 2 από σήμερα το βράδυ λόγω έργων
Αμπού Ντάμπι: Πυρκαγιά προκλήθηκε από επίθεση drone στον πυρηνικό σταθμό Barakah
Γαλάτσι: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός που έπεσε σε τρία σταθμευμένα οχήματα
ΠΟΥ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον Έμπολα σε Κονγκό και Ουγκάντα
Eurovision 2026: Η μεγάλη ανατροπή με νικήτρια τη Dara – Στη 10η θέση η Ελλάδα με τον Akyla
Θοδωρής Μόσχος: Ένα αστέρι γεννιέται…
Από την «τηλεοπτική εξάρτηση» στην «εξάρτηση από την UEFA»: Το γαλλικό ποδόσφαιρο ψάχνει νέο μοντέλο επιβίωσης
ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 68χρονη για απάτη 270.000 ευρώ με οικόπεδο που άνηκε στον δήμο Ηλιούπολης