array(0) {
}
        
    
Menu
-0.09%
Τζίρος: 295.54 εκατ.

Χατζηδάκης: Οι ελαφρύνσεις για το 2027 θα ανακοινωθούν στην ώρα τους – «Όχι» στη λογική «δώστα όλα»

Media

Twitter: Κενό ασφαλείας στην πλατφόρμα – Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία χρηστών

Comments

Ακόμη μια φορά, τα απόρρητα στοιχεία των χρηστών βρέθηκαν εκτεθειμένα

Νέα διαρροή απόρρητων προσωπικών στοιχείων είχαμε πρόσφατα, αυτή τη φορά στην πλατφόρμα του Twitter, που είχε αποτελέσει έως τώρα τον τελευταίο πυλώνα ασφάλειας, στον οποίο δεν είχαν παραβιαστεί ποτέ ξανά τα στοιχεία των χρηστών.

Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η εταιρεία Twitter Inc, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα, βάσει της οποίας κάνει γνωστό ότι τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που «ανεβάζουν» οι χρήστες του κοινωνικού μέσου δικτύωσης, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του για την ασφάλεια, μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν «ακουσίως» για διαφημιστικούς σκοπούς.

Το Twitter συγκεκριμένα εξήγησε ότι, όταν διαφημιστές φόρτωσαν τους καταλόγους τους μάρκετινγκ, μπορεί να αντιστοίχισε χρήστες στην πλατφόρμα με τον κατάλογο των διαφημιστών, βάσει της διεύθυνσης email ή του τηλεφωνικού αριθμού που είχαν δώσει οι κάτοχοι λογαριασμών.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν κοινοποιήθηκαν σε τρίτες πλευρές, αλλά ήταν διαθέσιμες εσωτερικά, ώστε να επιτραπεί οι χρήστες να λαμβάνουν στοχευμένες διαφημίσεις.

Ο ιστότοπος έσπευσε να προσθέσει στην ανακοίνωσή του ότι το ζήτημα που προέκυψε έχει διορθωθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου. Αδιευκρίνιστος παρέμεινε, ωστόσο, ο αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκαν από το ακούσιο αυτό «λάθος».

«Ήταν ένα λάθος και ζητούμε συγγνώμη», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε ανάρτησή της σε ιστότοπο.

Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο διάστημα, πλήθος τέτοιων περιστατικών λαμβάνουν χώρα σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις, τόσο από τους χρήστες, όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως και κρούοντας τον κώδωνα του προβληματισμού για τον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες τους χειρίζονται τα δεδομένα χρηστών.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέραμα: Ολονύχτια μάχη για κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στα καζάνια της Coral Gas
Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας 6 με 8 βαθμούς – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
ΥΠΑ: Ξεκινούν οι προγραμματισμένες εργασίες αναβάθμισης υποδομών διαδρόμου του Αεροδρομίου Ηρακλείου
Κυψέλη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε στέκι παράνομου τζόγου στην – Συνελήφθησαν 2 άτομα
Πυροβολισμοί στη Λάρνακα, κοντά στην Aστυνομική Διεύθυνση – Πληροφορίες για τραυματίες
Νεκρός άνδρας σε σκάφος που μετέφερε μετανάστες νότια της Γαύδου
Έρχεται ψυχρή εισβολή τα επόμενα 24ωρα – Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί βοριάδες – H ανάρτηση Κολυδά
Παιανία: Δύο συλλήψεις για απόπειρα εκβίασης και κλοπή
Ηρακλείο: Δύο συλλήψεις νεαρών – Τους έπιασαν με κοκαΐνη, κάνναβη και χάπια ecstasy
Ινδονησία: Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος με 11 επιβαίνοντες – Έρευνες σε εξέλιξη