• Media

    Twitter: Κενό ασφαλείας στην πλατφόρμα – Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία χρηστών

    • NewsRoom


    Ακόμη μια φορά, τα απόρρητα στοιχεία των χρηστών βρέθηκαν εκτεθειμένα

    Νέα διαρροή απόρρητων προσωπικών στοιχείων είχαμε πρόσφατα, αυτή τη φορά στην πλατφόρμα του Twitter, που είχε αποτελέσει έως τώρα τον τελευταίο πυλώνα ασφάλειας, στον οποίο δεν είχαν παραβιαστεί ποτέ ξανά τα στοιχεία των χρηστών.

    Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η εταιρεία Twitter Inc, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα, βάσει της οποίας κάνει γνωστό ότι τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που «ανεβάζουν» οι χρήστες του κοινωνικού μέσου δικτύωσης, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του για την ασφάλεια, μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν «ακουσίως» για διαφημιστικούς σκοπούς.

    Το Twitter συγκεκριμένα εξήγησε ότι, όταν διαφημιστές φόρτωσαν τους καταλόγους τους μάρκετινγκ, μπορεί να αντιστοίχισε χρήστες στην πλατφόρμα με τον κατάλογο των διαφημιστών, βάσει της διεύθυνσης email ή του τηλεφωνικού αριθμού που είχαν δώσει οι κάτοχοι λογαριασμών.

    Η εταιρεία υπογράμμισε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν κοινοποιήθηκαν σε τρίτες πλευρές, αλλά ήταν διαθέσιμες εσωτερικά, ώστε να επιτραπεί οι χρήστες να λαμβάνουν στοχευμένες διαφημίσεις.

    Ο ιστότοπος έσπευσε να προσθέσει στην ανακοίνωσή του ότι το ζήτημα που προέκυψε έχει διορθωθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου. Αδιευκρίνιστος παρέμεινε, ωστόσο, ο αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκαν από το ακούσιο αυτό «λάθος».

    «Ήταν ένα λάθος και ζητούμε συγγνώμη», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε ανάρτησή της σε ιστότοπο.

    Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο διάστημα, πλήθος τέτοιων περιστατικών λαμβάνουν χώρα σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις, τόσο από τους χρήστες, όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως και κρούοντας τον κώδωνα του προβληματισμού για τον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες τους χειρίζονται τα δεδομένα χρηστών.



    ΣΧΟΛΙΑ