• Κοινωνία

  Επίθεση στη Γλυφάδα: Νεκροί η αδερφή του εφοπλιστή Καρνέση, ο γαμπρός του κι ένας ακόμη εργαζόμενος – Αυτοκτόνησε ο δράστης

  • NewsRoom
  Μαρία Λαδά-Καρνέση - Αντώνης Βλασσάκης

  Μαρία Λαδά-Καρνέση – Αντώνης Βλασσάκης


  H αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Λαδά, ηλικίας 76 ετών, ο γαμπρός του, Αντώνης Βλασσάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση), ηλικίας 79 ετών και CEO της εταιρείας, κι ένας ακόμη εργαζόμενος, καπετάνιος σύμφωνα με πληροφορίες, ονόματι Ηλίας Κουκουλάρης, είναι τα θύματα του 70χρονου αιγυπτιακής καταγωγής που εισέβαλε στα κτήρια της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα το πρωί.

  Ο δράστης αυτοκτόνησε μετά από λίγη ώρα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε γύρω στις 10 και τέταρτο το πρωί. Ο δράστης βρήκε ένα κενό ασφαλείας στο υπόγειο, μπήκε με ένα σάκο όπου είχε κοντόκανη καραμπίνα και ένα περίστροφο και ανέβηκε στους ορόφους. Οι μαρτυρίες λένε ότι φώναζε «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω εργαζόμενους».

  Ο δράστης, τον οποίον φώναζαν Αρη και ήταν εργαζόμενος επί χρόνια στη ναυτιλιακή, συνάντησε αρχικά τον Αντώνη Βλασσάκη, γαμπρό του εφοπλιστή Καρνέση, και τον σκότωσε επιτόπου. Στη συνέχεια ένας υπάλληλος, ο Ηλίας Κουκουλάρης, προσπάθησε να του πάρει την καρμπίνα, το κατάφερε αλλά αυτός τον πυροβόλησε με άλλο όπλο και τον σκότωσε.

  Ο Αιγύπτιος πήγε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση, έσπασε την πόρτα, την πυροβόλησε στο χέρι και στη συνέχεια την εκτέλεσε με πυροβολισμό στο κεφάλι. Η έτερη αδερφή του εφοπλιστή, Δέσποινα Καρνέση, βρισκόταν στον πάνω όροφο και ο δράστης δεν την βρήκε.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης εργαζόταν στο κτήμα του εφοπλιστή στους Πεταλιούς και ο Σπύρος Καρνέσης του είχε παραχωρήσει μάλιστα και ένα σπιτάκι για να διαμένει στη Γλυφάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν στη μισθοδοσία της ναυτιλιακής εταιρείας European Product Carriers στην οποία έκανε την επίθεση το πρωί.

  Οι μαρτυρίες των εργαζόμενων είναι συγκλονιστικές

  «Βρισκόμασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύτιο στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν. Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλο από εμάς. Μόνο τα αφεντικά. Οπότε χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Πυροβόλησε τα δύο αφεντικά και έναν υπάλληλο που τον πλησίασε προσπαθώντας να τον ηρεμήσει. Μπήκε με μια κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver. Όταν μπήκε στην εταιρεία δεν είχε παρατεταμένο το όπλο του, κρατούσε ένα σάκο. Ημουν στον όροφό μου, είχα κρυφτεί κάτω από το γραφείο μου μέχρι να μπουν οι αστυνομικοί και να μας βγάλουν όλους έξω.

  Άλλος υπάλληλος της εταιρείας ανέφερε «εγώ ήμουν στο ισόγειο, ό,τι έγινε ήταν στον δεύτερο όροφο. Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς, πήγα προς τη σκάλα και είδα δύο παιδιά που κατέβαιναν και έλεγαν ”είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί!”. Τον είδα να μπαίνει στην εταιρεία γιατί είμαι κοντά στην είσοδο. Γνωρίζω το αυτοκίνητο γιατί είμαστε χρόνια υπάλληλοι και οι δύο εδώ. Εγώ ξέρω ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω αν απολύθηκε».

  Μιλώντας στο MEGA ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. Ομοσπονδίας αστυνομικών και ειδικών φρουρών, επιβεβαίωσε πως εργαζόμενοι απεγκλωβίστηκαν και φυγαδεύτηκαν από το κτίριο.

  «Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ο ρόλος της αστυνομίας είναι μέσω του ειδικού διαπραγματευτή που είναι στο σημείο να τελειώσει χωρίς περαιτέρω θύματα αυτή η επιχείρηση. Στόχος της αστυνομίας είναι να λυθεί αναίμακτα από εδώ και πέρα η υπόθεση», δήλωσε, ενώ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν τον δράστη να έχει αυτοκτονήσει.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δύο γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, είχαν κλειδωθεί από τον ένοπλο στις τουαλέτες του κτιρίου.

  Οι δύο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο υπόγειο πάρκινγκ της εταιρείας βρίσκεται ένας νεκρός και άλλοι τρεις που είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος, χωρίς να είναι γνωστό εάν έχουν τραυματιστεί σοβαρά ή έχουν χάσει τη ζωή τους.

  Διαβάστε επίσης  ΣΧΟΛΙΑ