• Κοινωνία

    Γαργαλιάνος: Σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα -Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις μεταξύ νομών

    • NewsRoom

    Παναγιώτης Γαργαλιάνος


    Μήνυμα αισιοδοξίας μετέφερε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Παναγιώτης Γαργαλιάνος, αναφορικά με την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού

    Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων έκανε λόγο για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για την πανδημία του κορονοϊού θα συνεδριάσει σε λίγες ώρες, προκειμένου να δώσει στην κυβέρνηση τις τελικές εισηγήσεις της για το τι μέλλει γενέσθαι από την ερχόμενη Δευτέρα.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γαργαλιάνος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «κάτι θα ανοίξει τη Δευτέρα» και τόνισε πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

    Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το άνοιγμα κι άλλων βαθμίδων των σχολείων, ο κ. Γαργαλιάνος είπε πως «κάθε φορά συζητάμε και το παρόν και το επόμενο βήμα», σημειώνοντας πως «αφενός δεν έχουμε ακόμα τα δεδομένα από τα Θεοφάνια, οπότε και σημειώθηκαν εικόνες συνωστισμού, αφετέρου υπάρχουν περιοχές της Αττικής που μας φοβίζουν».

    Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Τα καταστήματα δεν μπορείς να τα ανοίγεις ανά περιοχή», απάντησε ο κ. Γαργαλιάνος στο ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» από τον κορονοϊό περιοχές. Παράλληλα, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα, αλλά δύσκολα εφαρμόσιμη την πρόταση για απαγόρευση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για εξαιρετικές περιπτώσεις, είπε ότι «δεν είδαμε μέχρι τώρα εξαιρετικές περιπτώσεις μετακίνησης σε άλλη περιφέρεια, αλλά ξαφνικά γίναμε όλοι ελαιοπαραγωγοί».

    Διαβάστε ακόμη:

    Βουλή: Σήμερα η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την πορεία της πανδημίας

    Σήμερα οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Τι δείχνουν τα στοιχεία βάσει των οποίων θα ληφθούν οι αποφάσεις

    Παράταση αναστολής συμβάσεων και τον Ιανουάριο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ