• Κοινωνία

    Fyre Festival: Αποφυλακίστηκε πρόωρα ο ιδρυτής του πολυτελούς πάρτι που κατέληξε στο απόλυτο φιάσκο

    • NewsRoom
    Μπίλι ΜακΦάρλαντ, ιδρυτής Fyre Festival

    Μπίλι ΜακΦάρλαντ, ιδρυτής Fyre Festival


    Ελεύθερος αφέθηκε ο ιδρυτής του Fyre Festival, Μπίλι ΜακΦάρλαντ.

    Ο ΜακΦάρλαντ εξέτιε ποινή φυλάκισης έξι ετών αφού ομολόγησε την ενοχή του σε πολλές κατηγορίες απάτης, συμπεριλαμβανομένου του καταστροφικού Φεστιβάλ στις Μπαχάμες το 2017.

    Πέρασε έξι μήνες της ποινής του στην απομόνωση, μετά τη συμμετοχή του στην ηχογράφηση podcast.

    Σύμφωνα με το TMZ, ο ΜακΦάρλαντ αφέθηκε τώρα ελεύθερος από το Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα του Μιλάνου στο Μιλάνο του Μίσιγκαν, όπου εξέτιε την ποινή του.

    Τώρα είναι υπό τη δικαιοδοσία της υπηρεσίας που επιβλέπει κέντρα επανένταξης στη νότια Νέα Υόρκη, την ανατολική Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με το THR.

    Η ημερομηνία αποχώρησης του ΜακΦάρλαντ από το κέντρο επανένταξης έχει οριστεί επί του παρόντος για τις 30 Αυγούστου.

    Το 2020, ζήτησε πρόωρη αποφυλάκιση από την εξαετή ποινή φυλάκισής του λόγω ανησυχιών για την πανδημία του κορονοϊού, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

    Ο γεννημένος στο Σορτ Χιλς του Νιου Τζέρσεϊ επιχειρηματίας είχε δηλώσει ένοχος σε δύο κατηγορίες ηλεκτρονικής απάτης τον Μάρτιο του 2018 για χρήση πλαστών εγγράφων με σκοπό να δελεάσει τους επενδυτές να του δώσουν χρήματα για το ψευδές Φεστιβάλ που σχεδίαζε με τον ράπερ, Ja Rule. Αρχικά ήταν αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών.

    Στο πλαίσιο της ποινικής διαπραγμάτευσης, ο ΜακΦάρλαντ συμφώνησε με διαταγή κατάσχεσης 26 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποζημιώσει τα πολλά θύματά του.

    Μήνες αργότερα, ο ΜακΦάρλαντ ομολόγησε επίσης ένοχος στην κατηγορία ότι πούλησε πλαστά εισιτήρια για εκδηλώσεις όπως το Met Gala και το Burning Man, εξαπατώντας περισσότερα θύματα και αποκομίζοντας 100.000 δολάρια.

    Ο ΜακΦάρλαντ είχε εξαπατήσει περίπου 80 επενδυτές και χιλιάδες θεατές του Φεστιβάλ που πλήρωσαν έως και 12.000 δολάρια για να παρευρεθούν σε ένα μουσικό γεγονός πολυτελείας στο νησί Great Exuma στις Μπαχάμες.

    Υποσχέθηκε στους πελάτες μια πολυτελή εμπειρία all-inclusive με συναυλίες από δεκάδες συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Pusha T και Blink-182, γκουρμέ φαγητό και καταλύματα με χλιδή.

    Όλα αποδείχθηκαν φιάσκο, το οποίο απαθανατίστηκε από αρκετά ντοκιμαντέρ. Οι θεατές έφθασαν και δεν υπήρχε μουσική ψυχαγωγία, τα εδέσματα ήταν σάντουιτς με τυρί και τα καλύμματα σκηνές έκτακτης ανάγκης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων.

    Η ιστορία του ΜακΦάρλαντ με το αποτυχημένο φεστιβάλ έχει γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πρόστιμο και ποινική έγκληση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τον καθηγητή της απάτης



    ΣΧΟΛΙΑ